Alfa Romeo 33 Stradale: Εξαντλήθηκε!

Και επίσημα εκτός αποθέματος είναι πλέον η Alfa Romeo 33 Stradale, με τις 33 μονάδες του μοντέλου που θα κατασκευαστούν να έχουν κλειστεί από τους μελλοντικούς τους ιδιοκτήτες. 


«Η νέα 33 Stradale είναι μία μοντέρνα εκδοχή του προκατόχου της που σέβεται τα στυλιστικά του στοιχεία και καταλαμβάνει την κεντρική σκηνή του μανιφέστο της Alfa Romeo, προϊδεάζοντας μερικά από τα επόμενα μοντέλα της μάρκας,» είπε σε σχετική της δήλωση η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία.

«Με την παραγωγή να περιορίζεται στις 33 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη εξαφανιστεί, συναρμολογείται σε συνεργασία με την Carrozzeria Touring Superleggera, μια κατασκευαστική αμαξωμάτων με υψηλές προδιαγραφές που εγγυάται τρομερή προσοχή στη λεπτομέρεια.»

Σύμφωνα με την Alfa Romeo, καθένα από τα 33 οχήματα θα αποτελεί ένα έργο τέχνης, ενώ θα προσφέρονται εκτενείς επιλογές εξατομίκευσης. «Οι πελάτες έχουν εμπλακεί από την αρχή σε αυτό το πρότζεκτ, για να δημιουργήσουν το δικό τους αυτοκίνητο, με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά,» αναφέρουν οι Ιταλοί.

Όσο για την «καρδιά» του supercar, προσφέρονται δύο επιλογές, μια θερμική και μία αμιγώς ηλεκτρική. Στην πρώτη, τοποθετείται ένας V6 twin-turbo κινητήρας 3,0 L, που αποτελεί εξέλιξη του αντίστοιχου 2,9 L των Stelvio και Giulia Quadrifoglio. Αποδίδει περισσότερους από 620 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, που μεταδίδει την κίνηση στον πίσω άξονα.


Η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή θα έχει ισχύ άνω των 750 PS και εκτιμώμενη αυτονομία άνω των 450 km. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές. Τα 0-100 km/h έρχονται σε λιγότερο από 3,0 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 333 km/h.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *