Άκιο Τογιόντα: “Δε θα κυριαρχήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα στο μέλλον”

Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι στο μέλλον θα επικρατήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα, ωστόσο ο Πρόεδρος της Toyota έχει διαφορετική γνώμη.


Ο Άκιο Τογιόντα λοιπόν έδωσε πρόσφατα το «παρών» σε μια επιχειρηματική εκδήλωση, ενώ όταν πήρε το λόγο εξέφρασε μια άποψη που μάλλον ξάφνιασε. Σύμφωνα λοιπόν με τον ισχυρό άντρα του ιαπωνικού κολοσσού, τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα δε θα καταφέρουν στο μέλλον να κατακτήσουν πάνω από το 30% της παγκόσμιας αγοράς.

Εκτιμά μάλιστα ότι το υπόλοιπο 70% από το μερίδιο της αγοράς θα προέρχεται από υβριδικά μοντέλα, οχήματα κυψελών καυσίμου και κινητήρων εσωτερικής καύσης υδρογόνου. Για το λόγο αυτό υποστήριξε ότι η Toyota διαθέτει μια γκάμα πολλαπλών προϊόντων. Πρόσθεσε ακόμα ότι η τεχνολογία των συστημάτων μετάδοσης κίνησης που θα επικρατήσει είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι πελάτες και η αγορά, όχι οι ρυθμιστικές αξίες ή οι πολιτικές δυνάμεις.

Στο παρελθόν άλλωστε ο Άκιο Τογιόντα έχει εκφράσει την άποψη ότι η επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων δεν είναι απαραίτητο να επιτευχθεί αποκλειστικά από το μονόδρομο της ηλεκτροκίνησης.

Την πεποίθηση αυτή στηρίζει στο γεγονός ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια, αν και οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας δείχνουν ότι ο πραγματικός αριθμός πλησιάζει τα 775 εκατομμύρια. Συμπλήρωσε ακόμα ότι αποστολή της Toyota είναι να μειώσει τις εκπομπές CO2, όχι απαραίτητα να μετατρέψει σε ηλεκτρικά ή κυψελών καυσίμου όλα τα οχήματα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *