AIXAM Emotion City Sport: Απέναντι στα ηλεκτρικά

Η Γαλλική AIXAM είναι εδώ και παρά το κύμα της ηλεκτροκίνησης που σαρώνει τα πάντα – ειδικά στις μικρές κατηγορίες – επιμαίνει στις κινητήρες εσωτερικής καύσης και μάλιστα στους diesel.


Tο μικρό AIXAM με τη ονομασία Coupé GTI δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει απαρατήρητο. 

Εμπρός σε κερδίζει με την επιθετική του κλειστή τύπου EV μάσκα και πίσω την απομίμηση διπλής εξάτμισης κι έναν διαχύτη από… GT-R. Όλα αυτά στριμωγμένα μαεστρικά σε 2,7 m μήκους εκ των οποίων τα 1,795 m είναι μεταξόνιο. 

Και το εσωτερικό μια χαρά δείχνει. Σχεδίαση μεγαλύτερου αυτοκινήτου.

Οι Γάλλοι έκαναν και τώρα, αυτό που κάνουν πάντα παντού: Συνέπεια και εξωστρέφεια. Κι αυτά τα συστατικά έγιναν όχημα με ακρυλικά πάνελ αμαξώματος, αλλά εδώ μονταρισμένα επάνω σε αλουμινένιο (!) πλαίσιο. Βάρος; 425 kg, λιγότερα από πολλά άλλα τετράτροχα και μαζί με τα λοιπά χαρακτηριστικά του υπάγεται στη στεγνή περιγραφή «το βάρος συγκράτησης ενός ελαφρού τετράκυκλου με κινητήρα δεν υπερβαίνει τα 425 kg, η μέγιστη ταχύτητά του είναι μικρότερη ή ίση με 45 km/h και η μέγιστη ισχύς του είναι μικρότερη ή ίση με 6,0 kW», οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου από 16 ετών και πάνω, βγάζει άδεια κυκλοφορίας στην Τροχαία και κυκλοφορεί με ετήσια τέλη 15 €.


Φορά κινητήρα εσωτερικής καύσης 479 cc. Και όντας η μάρκα πιστή στις παραδόσεις της, φορά έναν δικύλινδρο diesel κινητήρα Kubota (κρατάει χρόνια αυτή η σχέση), με ένα CVT κιβώτιο προσφέροντας την κλασική ευκολία χρήσης. 


Αλλά και ανεφοδιασμού με πετρέλαιο και μια αυτονομία στα 500 km, αφού η μέση κατανάλωση είναι μόλις 3,1 L/100 km. Χώρος αποσκευών στα 700 L, ύπαρξη κλιματιστικού, ευκολίες, όπως σύστημα multimedia με οθόνη αφής 6,2”, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά παράθυρα, προαιρετικά ABS Με EBD και χαμηλό κόστος συντήρησης.

Μόλις 8,15 PS ισχύος, 21 Nm ροπής, μέγιστη ταχύτητα στα 45 km/h.

To AIXAM, είναι ένα minicar για τις καθημερινές μετακινήσεις σε αστικό ιστό και όχι για να κάνεις μεγάλες διαδρομές.

Με 12.690 ευρώ στη βασική του διαμόρφωση και σχεδόν 16.400 ευρώ με ABS και aircondition, μπορείς να αποκτήσεις ένα αξιόπιστο minicar, χωρίς τους περιορισμούς της φόρτισης της μπαταρίας και ευέλικτο στην καθημερινή χρήση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *