Abarth 600e: Συλλεκτική έκδοση Scorpionissima με 240 άλογα!

Η Abarth δημοσιοποίησε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του ισχυρότερου μοντέλου που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα.


Ο λόγος για το νέο Abarth 600e, το οποίο βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Fiat 600e, ενώ βρίσκεται στο Μιλάνο, όπου πραγματοποιούνται οι τελικές του δοκιμές. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε την έκδοση Scorpionissima, με την οποία θα λανσαριστεί αρχικά το νέο Abarth 600e, ενώ θα έχει συλλεκτικό χαρακτήρα, καθώς θα διατεθεί σε μόλις 1.949 αντίτυπα και θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας.

Βαμμένο με τη νέα αποκλειστική απόχρωση “Hypnotic Purple”, η οποία αναδεικνύει το δυναμισμό του αμαξώματος. Παρατηρήστε τα λογότυπα της Abatrh χαμηλά στις πόρτες, στα φτερά και στην κλειστού τύπου μάσκα, ενώ η μαύρη αεροτομή οροφής μεγιστοποιεί τις επιδόσεις, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η ανάπτυξη του νέου Abarth 600e πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Stellantis Motorsport, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας του παράγει 240 ίππους. Έχει ανεγερθεί στην πλατφόρμα Perfo-eCMP που αποτελεί μια συνολικά αναβαθμισμένη εκδοχή της eCMP, υπό το σπορ πρίσμα.

Σημαντικό ρόλο στην οδηγική ευστάθεια, στο βελτιωμένο χειρισμό και στην πρόσφυση παίζει το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ειδικά εξελιγμένο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Παράλληλα οι τροχοί των 20 ιντσών ντύνονται με ελαστικά υψηλών επιδόσεων που αναπτύχθηκαν από κοινού με προμηθευτή της Formula E.


Εξασφαλίζουν βελτιωμένη ηλεκτρική αυτονομία και μειωμένο θόρυβο κύλισης κατά 20%, χάρη στο ενσωματωμένο στο πέλμα φιλμ πολυουρεθάνης. Χρησιμοποιώντας μαλακή σύνθεση στην εξωτερική άκρη και τη μέση του πέλματος, προσφέρουν το μέγιστο δυνατό κράτημα χωρίς υψηλή φθορά. Την επιβράδυνση αναλαμβάνει ένα σύστημα πέδησης με μεγάλους δίσκους και δαγκάνες για ισχυρό φρενάρισμα, με αντοχή στη σκληρή χρήση και καλύτερη διάχυση θερμότητας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *