777 Hypercar: Το ιταλικό «θηρίο» των 7 εκατ. ευρώ

Το κάλυμμα από το 777 Hypercar στη Monza, τράβηξε η 777 Motors με αφορμή τον 6ωρο αγώνα του WEC στη θρυλική πίστα.


Τον περασμένο Νοέμβριο, η νεοσύστατη 777 Motors έκανε την πρώτη αποκάλυψη του 777 Hypercar, των 740 PS. 

Θα κατασκευαστούν μόλις 7 αυτοκίνητα με τελική τιμή τα 7 εκατ. ευρώ.

Οι 7 μονάδες του μοντέλου θα κατασκευαστούν για χρήση αποκλειστικά μέσα στην πίστα. Στο εγχείρημα έχει συμβάλλει η Dallara, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μηχανική και την αεροδυναμική του οχήματος, η Gibson Technology, η οποία προμηθεύει τον κινητήρα, αλλά κι η Sparco, η οποία έχει επιμεληθεί την καμπίνα του οχήματος. Πίσω από τον σχεδιασμό βρίσκεται το μολύβι του Umberto Palermo Design.

Επιθυμώντας να βρίσκεται μέσα στα πράγματα, η 777 Motors αφουγκράστηκε την ανάγκη για βιώσιμη κινητικότητα, κι έτσι ο ατμοσφαιρικός V8 των 4,5 L που φέρει το hypercar θα τροφοδοτείται αποκλειστικά με συνθετικό καύσιμο, «μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 έως και 65%, κι έτσι νοιαζόμαστε για το περιβάλλον χωρίς να χάνουμε τίποτα. 


Πιο συγκεκριμένα, το 777 Hypercar παράγει 2.100 kg κάθετης δύναμης σε ταχύτητα 370 km/h, ενώ ζυγίζει μόλις 900 kg συνολικά. Οι πλάγιες δυνάμεις που παράγονται αγγίζουν έως και τα 4G, αποτελώντας μία ιδιαίτερη πρόκληση για τον κάθε οδηγό.


Προκειμένου να μπορεί ο οδηγός να αντεπεξέλθει στη δοκιμασία που ονομάζεται 777 Hypercar, η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει σε κάθε αγοραστή την κατάλληλη προπόνηση στους προσομοιωτές της Dallara στο Varano de’ Melegari στην Ιταλία και στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, ενώ θα λάβουν κι έναν προσωπικό προσομοιωτή, ώστε να μπορούν να προπονούνται και από το σπίτι.

Οι 7 μονάδες θα κατασκευαστούν μέσα στο 2025, οπότε οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να κάνουν υπομονή.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *