23YM HONDA EM1 e: Το πρώτο δίτροχο ηλεκτρικό όχημα της Honda

Το πρώτο EV της Honda για νεαρούς Ευρωπαίους αναβάτες έφτασε. Το EM1 e: διαθέτει ένα εναλλάξιμο Honda Mobile Power Pack e: προσφέροντας πραγματική άνεση και διασκεδαστικές αστικές μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Ένας ηλεκτροκινητήρας ενσωματωμένος στον τροχό παρέχει την απαιτούμενη ισχύ κίνησης – η ωφέλιμη αυτονομία αγγίζει τα 41,3 χιλιόμετρα και η τελική ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει φτάνει τα 45,0 χλμ./ώρα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, θύρα φόρτισης USB, μαρσπιέ συνεπιβάτη και πίσω σχάρα.


Μια μόνο φόρτιση προσφέρει ωφέλιμη αυτονομία 41,3km ή περίπου 48,0km στη λειτουργία ECON, ενώ το Honda Mobile Power Pack e: είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε ποικίλες θερμοκρασίες, επίπεδα υγρασίας, χτυπήματα και κραδασμούς.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το Honda Mobile Power Pack e: είναι μια μπαταρία που μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από το EM1 e: για άνετη φόρτιση στο σπίτι. Η λειτουργία είναι απλή: ο φορτιστής με ενσωματωμένο ανεμιστήρα ψύξης, αντλεί ενέργεια από μια μονοφασική οικιακή παροχή AC100-240V και παράγει 270W το μέγιστο. Το βάρος του φορτιστή είναι 5,3 kg και οι ενδείξεις LED δείχνουν την κατάσταση φόρτισης σε 4 τμήματα. Το Honda Mobile Power Pack e: αυτό καθαυτό ζυγίζει περίπου 10kg και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί και να αντικατασταθεί χάρη σε μια εύχρηστη λαβή.

Μία τελείως άδεια μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 100% της φόρτισής της σε περίπου 6 ώρες. Η φόρτιση από το 25% στο 75%, επιτυγχάνεται σε μόλις 2,7 ώρες (160 λεπτά). 

Σκόπιμα σχεδιασμένο ώστε να ξεχωρίζει από τα ‘αδέρφια’ του που τροφοδοτούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), το EM1 e: είναι λεπτό και συμπαγές, συνδυάζοντας ένα μείγμα από απαλές, οργανικές καμπύλες μπροστά με ένα πιο αιχμηρό, στοχευμένο πίσω τμήμα. 


Μια μπαταρία 12V τροφοδοτεί τα συστήματα του scooter και όλος ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED. Ένας απλός ψηφιακός πίνακας οργάνων εμφανίζει συνοπτικά όλες τις σημαντικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του υπολειπόμενου ποσοστού φόρτισης της μπαταρίας.


Υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 3,3 λίτρων κάτω από τη σέλα και μια εσωτερική θήκη κατάλληλη για ένα μπουκάλι νερού PET 500 ml βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εμπρός τμήματος του φέρινγκ. Δεξιά βρίσκεται μια θύρα USB για τη φόρτιση smartphone. Υπάρχει επίσης ένας πρακτικός γάντζος για να κρεμάσετε μια τσάντα και χειρολαβές στήριξης για το συνεπιβάτη.

Η πίσω σχάρα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, ενώ τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη αναδιπλώνονται όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “23YM HONDA EM1 e: Το πρώτο δίτροχο ηλεκτρικό όχημα της Honda