“Καμπανάκι” Π.Ο.Υ.: Καρκινογόνος ουσία η ασπαρτάμη – Οι επιδράσεις στη βιομηχανία τροφίμων

Σε μια σημαντική επισήμανση προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με το Reuters, αφού όπως τονίζουν κατέταξε τη γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη ως καρκινογόνο ουσία.


Εάν ισχύει η αποκάλυψη του πρακτορείου, τότε η ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού αναμένεται να φέρει μεγάλη αναστάτωση στη βιομηχανία τροφίμων.

Η ασπαρτάμη, η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα από τα αναψυκτικά διαίτης μέχρι τσίχλες χωρίς ζάχαρη και ποτά, θα καταχωρηθεί τον Ιούλιο ως «πιθανή καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο» για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), τον ερευνητικό βραχίονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο, δήλωσαν οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *