Εξαδάκτυλος και ΠΙΣ γυρίζουν την πλάτη στους ασθενείς


Την ώρα που η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα του Άδωνι Γεωργιάδη κλιμακώνεται ώστε να λυθούν τα προβλήματα στελέχωσης που υπάρχουν στα νοσοκομεία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στέκεται απέναντι στους ασθενείς.


Η έκκληση του Άδωνι Γεωργιάδη να βάλουν πλάτη οι ιδιωτικοί γιατροί και να στηρίξουν ένα μέτρο που θα έχει προσωρινή εφαρμογή έπεσε στο κενό καθώς ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και τα μέλη του συλλόγου προτίμησαν να γυρίσουν την… πλάτη στους ασθενείς.

Με μια – το λιγότερο άθλια – απόφαση, προχωρούν στην αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για δύο ημέρες.

Μια κίνηση που θα έχει αντίκτυπο σε εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι από σήμερα Παρασκευή 26/07 έως και τη Δευτέρα (29/7) δεν θα έχουν την δυνατότητα συνταγογράφησης από τους ιδιώτες γιατρούς με συνέπεια την τεράστια ταλαιπωρία τους.

Ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας την απόφαση που πήρε ο ΠΙΣ υπό την καθοδήγηση του κ. Εξαδάκτυλου δήλωσε «λυπούμαι σφόδρα, για την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, να καλέσει τα μέλη του να μην εκτελούν ηλεκτρονική συνταγογράφηση από την Παρασκευή και έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση δεν πρέπει να εφαρμοστεί και πιστεύω ότι εάν εφαρμοστεί δεν θα έχει πραγματική συμμετοχή από τους γιατρούς. Θα ισοδυναμούσε με εκβιασμό εκατομμυρίων ασθενών, οι οποίοι θα έμπαιναν ή θα μπουν σε μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, εάν παίρνουν έγχαρτη συνταγή, να πρέπει να πάνε σε μια δημόσια δομή και να την κάνουν ηλεκτρονική για να μπορεί να εκτελεστεί, ειδάλλως να εκτελούν την συνταγή από την τσέπη τους. Θεωρώ λοιπόν ότι η απόφαση του ΠΙΣ, αν πράγματι εφαρμοστεί, θα είναι τραγική. Ελπίζω να το ξανασκεφτούν».


Το δεδομένο είναι πως ο κ. Εξαδάκτυλος και η διοίκηση του ΠΙΣ δείχνουν πως δεν αφουγκράζονται τα προβλήματα που υπάρχουν και ουσιαστικά μπαίνουν απέναντι στους ασθενείς αντί να στέκονται στο πλευρό τους και να στηρίξουν τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας. Ειδικά από τη στιγμή που όπως επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στις περισσότερες περιοχές υπάρχει ανταπόκριση από τους γιατρούς και το μεγαλύτερο πρόβλημα ουσιαστικά εντοπίζεται στην Κω.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *