Mitsubishi: Τα νέα Colt και ASX 

Τα νέα της μοντέλα Colt και ASX, παρουσίασε η Mitsubishi.


Πρόκειται για τα Renault Clio και Captur αντίστοιχα, στα οποία έχουν τοποθετηθεί τα λογότυπα της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ανεπαίσθητες σχεδιαστικές αλλαγές στην εξωτερική τους εικόνα, κυρίως στις μάσκες. Παράλληλα στο πίσω τμήμα των οχημάτων αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα το όνομα της Mitsubishi. Σημειώνεται ότι το εντός του 2024 η Mitsubishi θα παρουσιάσει ακόμα ένα SUV, το οποίο θα έχει ρόλο ναυαρχίδας στη γκάμα της.

Ξεκινώντας με το Colt, το εμπρός του τμήμα πλαισιώνεται από φώτα τεχνολογίας Led, ενώ οι συμπαγείς του διαστάσεις διαμορφώνουν ένα ευέλικτο όχημα πόλης. Στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη αφής 7 ή 9,3 ιντσών που προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay και Android Auto. O ψηφιακός πίνακας οργάνων φέρει οθόνη 7 ή 10 ιντσών.

Το Colt τροφοδοτείται από ατμοσφαιρικούς και turbo τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.0 λίτρου, ενώ προσφέρεται και ένα εξηλεκτρισμένο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων, multi-mode αυτόματο κιβώτιο, ηλεκτροκινητήρα 36 kW, γεννήτρια υψηλής τάσης και μπαταρία 1,2 kWh.

Η αρχική τιμή του Colt στην ελληνική αγορά ορίζεται στα 18.700 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών και εγγύηση 8 ετών για τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος. 


To ASX εκπροσωπεί τη Mitsubishi στη δημοφιλή κατηγορία των B-SUV, ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B. Η γκάμα του αποτελείται από ηπία υβριδικές, full υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις.


Στο εμπρός τμήμα, η μάσκα Dynamic Shield αναδεικνύει το λογότυπο με τα τρία διαμάντια της Mitsubishi. H κεντρική οθόνη 7 ή 9,3 ιντσών σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη αντίστοιχα, ενσωματώνει Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υπάρχει επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων και ηχοσύστημα Bose.

O βασικός κινητήρας του ASX είναι ο τρικύλινδρος turbo «χιλιάρης» των 90 ίππων. Mε ήπιο υβριδικό σύστημα συνδυάζεται ο επίσης turbo 1.3 λίτρων βενζινοκινητήρας των 140 ίππων. Το υβριδικό σύστημα κίνησης (HEV) συνδυάζει βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα multi-mode αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αποδίδοντας 142 ίππους. To plug-in υβριδικό ASX «παντρεύει» βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 10,5 kWh, με τη συνδυαστική ισχύς να βρίσκεται στους 160 ίππους και την ηλεκτρική αυτονομία στα 62 χλμ.

Στην ελληνική αγορά το ASX ξεκινάει από 25.750 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών και εγγύηση 8 ετών για τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *