Ικαρία: Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες – Η άγρια, αλλά παραμυθένια παραλία του νησιού που δημιουργήθηκε κατά λάθος και έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο


Η Ικαρία είναι ένας μαγικός τόπος. Ένα από τα νησιά διαμάντια του Αιγαίου, που είναι για… διακοπές out of the box. Διακοπές μακριά από το χάος και την εμπορευματοποίηση και φυσικά την εκμετάλλευση των τουριστών. Ένας τόπος με τους δικούς του μαγικούς και χαλαρούς ρυθμούς και με μαγικά, παραμυθένια τοπία.


Η Ικαρία είναι ένα νησί που έγινε γνωστό μέσα από τον μύθο του Ικάρου, την ιστορία της, τους ενλλακτικούς ρυθμούς ζωής, τους… αθάνατους κατοίκους της (θεωρείται ένα από τα μέρη που το προσδόκιμο ζωής σπάει κάθε κοντέρ). Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει διάσημη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον πλανήτη για μια άγρια και παραμυθένια παραλία της τις περίφημες Σεϋχέλλες.

Μια παραλία μάλιστα που…. γεννήθηκε κατά λάθος. Το 1985 η κατολίσθηση βράχων κατά τη διάνοιξη του τούνελ για τη δημιουργία δρόμου από και προς το χωριό του Μαγγανίτη οδήγησε στο να κατρακυλήσουν οι βράχοι στο νερό. Με τα χρόνια το νερό έκανε τη δουλειά του και κάπως έτσι, στην ουσία «από λάθος», σχηματίστηκε μια κορυφαία σε ομορφιά ελληνική παραλία.

Το παρατσούκλι της Σευχέλλες της το έδωσαν οι ίδιοι οι Ικαριώτες για την μοναδική ομορφιά της και τα διάφανα κρυστάλλινα νερά της. Το άγριο και μοναδικό σκηνικόσυμπληρώνουν ιδανικά το λευκό ψιλό βότσαλο της παραλίας αλλά και οι εντυπωσιακοί γρανιτένιοι βράχοι που την περιβάλλουν.

Μάλιστα οι επιβλητικοί λευκοί βράχοι δημιουργούν υποθαλάσσιες σπηλιές γύρω από την παραλία.


Η δύσκολη πρόσβαση

Οι Σεϋχέλλες είναι ένας τόπος που χρειάζεται… ζόρι και κόπος για να φτάσεις εκεί και να τον γευτείς. Βρίσκεται στον πανέμορφο και γραφικό Μαγγανίτη στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Για να φτάσει κανείς στη παραλία πρέπει να κατέβει ένα κακοτράχαλο μονοπάτι, που χρειάζεται σχεδόν 20 λεπτά για να το διαβεί κανείς.

Βέβαια, υπάρχει και η πιο εύκολη λύση. Σκάφη από τον Μαγγανίτη σε φέρνουν σε λίγα λεπτά στην παραλία.

Και φυσικά το τοπίο και η θάλασσα σε αποζημιώνουν στο έπακρο.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *