Λένα Μαντά: «Θα είναι υπεραπαραγωγή η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου “To σπίτι δίπλα στο ποτάμι”»


Στην εκπομπή Super Κατερίνα, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η Λένα Μαντά και με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι: H Επόμενη Γενιά», η γνωστή συγγραφέας μίλησε και για την τηλεοπτική μεταφορά του best seller μυθιστορήματος της «Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι».


To best seller, που έχει πουλήσει πάνω από 2,3 εκατομμύρια αντίτυπα, έρχεται μέσα στο 2025 στον Alpha.

«Στον Alpha, σε μία υπερπαραγωγή όπως δείχνουν τα πράγματα, θα βγει το πρώτο βιβλίο, “Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι” μέσα στο 2025. Είδα τα πρώτα σενάρια και είμαι ενθουσιασμένη με τη δουλειά που έχει γίνει» δήλωσε αρχικά η Λένα Μαντά, αναφερόμενη στο μυθιστόρημά της που κυκλοφόρησε το 2007 κι έχει γίνει ανάρπαστο.

Η αγαπημένη συγγραφέας αναφέρθηκε και στις όποιες αλλαγές που θα υπάρξουν στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου: «Εμένα η δουλειά μου είναι άλλη, έλεγα πάντα ότι άλλοι είναι οι κανόνες που διέπουν τη συγγραφή ενός βιβλίου και άλλοι τη δημιουργία μιας σειράς και δη σειράς που πρέπει να δώσεις όμορφα τις εικόνες του βιβλίου, με όποιες αλλαγές. Γιατί είναι αδύνατο ένα βιβλίο να μεταφερθεί ακριβώς στη μικρή ή μεγάλη οθόνη όπως το έγραψε ο συγγραφέας. Ο συγγραφέας έχει μια φαντασία που δεν γνωρίζει από περιορισμούς, είναι ελεύθερη να πετάξει όπου θέλει, σε αντίθεση με το σενάριο μιας σειράς. Παρόλα αυτά, ο Alpha μου έχει υποσχεθεί, και το είδα να πραγματοποιείται, ότι το δουλεύουνε με πάρα πολύ μεγάλη λεπτομέρεια, τόσο που δεν το φανταζόμουν. Είδα τα πρώτα σενάρια, που έχουν γραφτεί από τον κ. Ιωσηφέλη, είμαι πάρα πολύ καλά με αυτά και με τις αλλαγές που έχει προτείνει».

Όσον αφορά στο καστ και την επιλογή των ηθοποιών, η δημοφιλής συγγραφέας αποκάλυψε πως: «Για το καστ δεν γνωρίζω κι έχω μια θεωρία που την είπα και στους ανθρώπους του Αlpha. Ο ρόλος μου στην επιλογή των ηθοποιών – γιατί μου στέλνουν μηνύματα κάποιοι ηθοποιοί για να παίξουν – είναι οτι αν τα λεφτά τα έβαζα εγώ, θα έπαιρνα όποιον ήθελα. Με ξένο πορτοφόλι δεν μπορώ να κάνω κουμάντο κι είναι πολλά τα θέματα όπως το να ταιριάζουν με τον σκηνοθέτη κτλ. Αυτό που εγώ κρατώ είναι ότι βλέπω μια υπερπροσπάθεια για την υπερπαραγωγή που θα βγει, βλέπω ότι όλοι είναι από πάνω από το βιβλίο μου. Όταν άκουσα για τον Alpha, είπα “μπορώ να κάτσω άνετα, να είμαι χαλαρή, Alpha είναι, θα βγει κάτι πάρα πολύ καλό” και το βλέπω να υλοποιείται και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτό».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *