Τα κρασιά της Πελοποννήσου ξανα-ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη και το οινόφιλο κοινό της πόλης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας, τους επιφύλαξε θερμότατη υποδοχή!
Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, στην πρώτη οινική εκδήλωση της χώρας για το φθινόπωρο, επισκέπτες – ένθερμοι καταναλωτές και επαγγελματίες του κλάδου βρέθηκαν στο Makedonia Palace για γευστική δοκιμή 107 λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών από 38 οινοποιεία του Πελοποννησιακού αμπελώνα.
Αρωματικά Μοσχοφίλερα, ανερχόμενες Κυδωνίτσες, έντονα Ασύρτικα, Ροδίτες ήπιας οινοποίησης και φινετσάτα Μοσχάτα, Βελούδινα Αγιωργίτικα, δυναμικές Μαυροδάφνες, Μαυρούδια και Αυγουστιάτες όλο φρεσκάδα, εκφράσεις τέλεια εγκλιματισμένων κοσμοπολίτικων ποικιλιών.
Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις & καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων, παλιές σοδιές, οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο Πελοποννησιακός αμπελώνας.
Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα ολοκληρώθηκε με κλήρωση 14 φιαλών magnum.
Η γευστική δοκιμή των Πελοποννησιακών κρασιών στη Θεσσαλονίκη οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
