US Open: Το εβληματικό αμερικανικό τουρνουά τένις μοιράζει τα υψηλότερα χρηματικά έπαθλα στην ιστορία του – Φτάνουν στα 68,6 εκατ. ευρώ


Οι διοργανωτές του US Open ανακοίνωσαν αύξηση 15% στη συνολική κατανομή για ένα ποσό ρεκόρ 75 εκατ. δολαρίων (68,6 εκατ. ευρώ).


Το τουρνουά που διοργανώνεται από τις 26 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου θα είναι εκείνο με τα υψηλότερα έπαθλα στην ιστορία του τένις.

Οι νικητές του απλού ανδρών και γυναικών θα αποχωρήσουν με επιταγή 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων (3,29 εκατομμύρια ευρώ), ενώ οι συμμετέχοντες στον πρώτο γύρο θα λάβουν 100.000 δολάρια (91.480 ευρώ), αύξηση 72%.

Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον τίτλο των ανδρών στη Νέα Υόρκη πέρυσι για τον 24ο τίτλο του Grand Slam, ενώ η Κοκο Γκοφ πανηγύρισε τον πρώτο της θρίαμβο.

Επιπλέον, ελλείψει τουρνουά τένις με αναπηρικό αμαξίδιο λόγω των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 που διοργανώνονται την ίδια περίοδο (από 28 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου), η ομοσπονδία αντισφαίρισης της ΗΠΑ (USTA) αποφάσισε να προσφέρει υποτροφία σε όλους τους παίκτες που θα μπορούσαν να εγγραφούν στην τελική κλήρωση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *