Ρώμη 2024: Άλμα στα 8,14 μ. και έφυγε για τελικό ο σπουδαίος Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε το πρώτο μέρος της δουλειάς του όπως όφειλε και με άλμα στα 8,14 μ. προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.


Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης εκτέλεσε ακριβώς αυτό, που είχε συνεννοηθεί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι – ο οποίος στο τέλος χαμογελαστός του έδωσε τα εύσημα – και έκανε ένα έγκυρο και καλό άλμα, που έδειξε την αγωνιστική του κατάσταση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης προκρίθηκε με την τρίτη επίδοση του προκριματικού, αφού ο Ελβετός Σίμον Εχάμερ έκανε τον καλύτερο αγώνα της ζωής του και πέτυχε 8,41 μ. και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι αγωνιζόμενος στο β΄ γκρουπ “προσγειώθηκε” στα 8,17 μέτρα.

Το άλμα του Εχάμερ αποτελεί την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο και του δημιουργεί προοπτικές διάκρισης στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Έλληνας άλτης ταξίδεψε στη Ρώμη με 8,36 μ. και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να φτάσει σε μια ακόμη σπουδαία διάκριση.


Τον προκριματικό του μήκους παρακολούθησε και η σπουδαία Στέφκα Κονσταντίνοβα, που με το τέλος του αγώνα έδωσε συγχαρητήρια στον Γιώργο Πομάσκι.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *