Ρολάν Γκαρός: O Αλκαράθ στον τελικό, νίκησε 3-2 σετ τον Σίνερ μετά 4 ώρες και 9 λεπτά

Ο Κάρλος Αλκαράθ προκρίθηκε στον τελικό του «Ρολάν Γκαρός». Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα που είχε διάρκεια 4 ώρες και 9 λεπτά, ο Ισπανός νίκησε με 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, φτάνοντας στην επιτυχία στο τρίτο match point του πέμπτου σετ.


Ο πρωταθλητής του Australian Open, Σίνερ, ο οποίος τη Δευτέρα θα είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έδωσε μεγάλη μάχη, ξεκίνησε καλύτερα, ήταν λιγότερο νευρικός στην αρχή, αλλά τελικά υποκλίθηκε στον αντίπαλό του στο γήπεδο Philippe Chatrier.

Μέχρι σήμερα υπήρχε «ισορροπία» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (4-4).

Ο 21χρονος Ισπανός, ο οποίος βρίσκεται στην αναζήτηση ενός τρίτου τίτλου σε Grand Slam μετά το US Open 2022 και το Wimbledon 2023, θα αντιμετωπίσει είτε τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ (Νο. 7), φιναλίστ των δύο τελευταίων τουρνουά, ή τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο.4).

Ο Κάρλος Αλκαράθ, 21 ετών και 33 ημερών, έγραψε Ιστορία για το ισπανικό τένις, καθώς έγινε το δωδέκατο μέλος της ανδρικής «ομάδας» σήμερα (7/6) που πέρασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Το παιδικό όνειρό του απέχει μία νίκη για να γίνει πραγματικότητα.


Ο Ισπανός τενίστας, είναι ο νεότερος επαγγελματίας που αγωνίστηκε σε τελικούς «Grand Slam» σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *