Ο μυθικός Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία – Η υποδοχή στο Ολυμπιακό Χωριό


Ο ανίκητος Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, διατηρώντας τον τίτλο που κατέκτησε τρία χρόνια πριν στο Τόκιο. Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος από τα Γρεβενά έγραψε Ιστορία στο «Stade de France» όντας ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996. Παράλληλα, ο Μίλτος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ο πρώτος γενικότερα στον 21ο αιώνα, αφού προηγήθηκε ο αρσιβαρίστας Πύρρος Δήμας, με τρία χρυσά από το 1992 έως το 2000.


Παράλληλα, η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 7ο συνολικά (1 ασημένιο – 5 χάλκινα) καταγράφοντας την 5η καλύτερη συγκομιδή της στα χρονικά, μετά την Αθήνα 2004 (16), το Σίδνεϊ 2000 (8), την Ατλάντα 1996 (13) και φυσικά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 με 47 μετάλλια.

Παρά το χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος δεν έμεινε ικανοποιημένος λέγοντας στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι: «Δεν ήμουν καλός, δεν ήμουν καλός». Στις δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι θα ήθελε κάτι παραπάνω: «Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό που κατάφερα αλλά ήθελα κάτι παραπάνω, κάτι μου έλειπε σήμερα. Το πάλεψα. Στο τέλος άρχισα να ξυπνάω, το πέμπτο άλμα ήταν πάρα πολύ καλό, θα πήγαινε για μεγάλο άλμα. Πήγαμε να το ρισκάρουμε στο έκτο αλλά δεν έκατσε. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια, είναι δύσκολος αγώνας. Είμαι πολύ χαρούμενος. Σαν επίδοση ήθελα κάτι παραπάνω, για μένα, να το ευχαριστηθώ πιο πολύ».

Ο Τεντόγλου περιμένει περισσότερα από τον εαυτό του, ίσως ένα άλμα κοντά στα 8,70 μ. ή τουλάχιστον η κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ (8,66 μ) του Λούη Τσάτουμα.

«Βλέπω πολλά σχόλια, βιντεάκια, φωτογραφίες, μηνύματα, μ’ αρέσουν αυτά. Χαίρομαι που κατάφερα να ευχαριστήσω τους Έλληνες και να τους κάνω περήφανους όπως και τα υπόλοιπα παιδία που αγωνίστηκαν είτε πήραν μετάλλιο είτε όχι» τόνισε ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής του μήκους.


Τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/8) ο χρυσός Ολυμπιονίκης επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό και εκεί έγινε αποδέκτης θερμής υποδοχής από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, που τον αποθέωσαν για την επιτυχία του.

Ανάμεσά τους φυσικά και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί τον «κολλητό» του.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *