Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παραιτήθηκε από την Εθνική Αγγλίας


Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, μετά από εκατόν δυο αγώνες και σχεδόν οκτώ χρόνια στην ηγεσία.


Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν το τελευταίο του παιχνιδι. Ο 53χρονος ανέλαβε τα “τρία λιοντάρια” το φθινόπωρο του 2016. Δύο χρόνια αργότερα, τα οδήγησε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, και έγινε ο πρώτος προπονητής της Αγγλίας που το πετυχαίνει αυτό μετά τον Μπόμπι Ρόμπσον το 1990.

Σε δήλωση που μοιράστηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού της Αγγλίας στο X, ο Σάουθγκεϊτ ανέφερε: “Ως περήφανος Άγγλος, ήταν η τιμή της ζωής μου να παίξω για την Αγγλία και να προπονήσω την Αγγλία. Σημαίνει τα πάντα για μένα, και έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου.

“Αλλά είναι ώρα για αλλαγή και για ένα νέο κεφάλαιο. Ο τελικός της Κυριακής στο Βερολίνο εναντίον της Ισπανίας ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητής της Αγγλίας.”

Επίσης πρόσθεσε ότι η Αγγλία έχει “τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο και η υποστήριξή τους  σημαίνει τα πάντα για μένα”, και ότι ανυπομονεί να “βλέπει τους παίκτες να εμπνέουν το έθνος όπως ξέρουν ότι μπορούν”.


Υπό την ηγεσία του, έφτασε την Εθνική ομάδα της Αγγλίας  στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, που διεξήχθη στο Κατάρ, και στον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ (που διεξήχθη  το 2021), χάνοντας από την Ιταλία στα πέναλτι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *