Μάχη τίτλου στην Super League μέχρι τέλους

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στη Τούμπα με ανατροπή σε συνδυασμό με τη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο μία ώρα αργότερα έβαλαν «φωτιά» στη φετινή μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League. Όλα αυτά τη στιγμή που νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της Λαμίας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 8η αγωνιστική των playoffs.


ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διατηρούν ο καθένας τις δικές του πιθανότητες για το πρωτάθλημα με τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να έχουνε ένα παιχνίδι λιγότερο. Το μεταξύ τους που είναι να διεξαχθεί στις 12 του Μάη στην Τούμπα και ακολούθως θα απομένουνε οι δύο τελευταίες αγωνιστικές στις 15 και 19 του μήνα. Αυτές μετά το πέρας των οποίων θα γίνει γνωστός ο φετινός πρωταθλητής.

Η ΑΕΚ παραμένει στην κορυφή με 75 βαθμούς και ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό έχοντας από 71 ενώ ο Ολυμπιακός έχει 70. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ χρειάζεται δύο νίκες για να πάρει τον τίτλο (σ.σ. με Ολυμπιακό εκτός και Λαμία εντός) σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ επικρατήσει του Ολυμπιακού στο εξ αναβολής ντέρμπι της Τούμπας. Σε περίπτωση δε που το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης έρθει ισόπαλο τότε και με ένα τρίποντο οι «κιτρινόμαυροι» στα δύο παιχνίδια που τους απομένουνε κατακτούν και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς (σ.σ. Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εντός και Άρη εκτός) από τη μεριά τους πρέπει να κάνουν το 3/3 περιμένοντας στραβοπάτημα της ΑΕΚ για να στεφθούν εκείνοι πρωταθλητές. Οι «πράσινοι» (σ.σ. πάνε στην Τούμπα να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ και υποδέχονται τον Ολυμπιακό) μετά από τη χθεσινή τους ήττα από τον Άρη έχουνε μόνο μαθηματικές ελπίδες καθώς πλέον θέλουνε να μην κερδίσει κανένα παιχνίδι η ΑΕΚ, και ταυτόχρονα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να μην συγκεντρώσουνε πάνω από 4 πόντους.

Τέλος οι Πειραιώτες (σ.σ. ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός και Παναθηναϊκό εκτός) θέλουν κι εκείνοι το απόλυτο των νικών, χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι αντίπαλοί τους για να κόψουνε πρώτοι το νήμα του πρωταθλητή.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *