Η Σάκκαρη προκρίθηκε στις «16» της Ρώμης

Παρά το γεγονός ότι, στο πρώτο σετ, συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την Ανχελίνα Καλίνινα (Νο 31 στον κόσμο), η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στις «16» του διεθνούς τουρνουά τένις, που διεξάγεται στην Ρώμη, καθώς επικράτησε της Ουκρανής πρωταθλήτριας με 7-6(4), 6-0.


Μέχρι και το έκτο game του πρώτου σετ, οι δύο τενίστριες υπερασπίσθηκαν επιτυχώς το σερβίς τους, όμως στην συνέχεια, ακολούθησαν δύο διαδοχικά breaks. Αρχικά, η Καλίνινα «έσπασε» το σερβίς της Σάκκαρη, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, η οποία βρίσκεται στο Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, ν’ «απαντά» άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Στην συνέχεια, παίζοντας πολύ καλό τένις και διεκδικώντας κάθε πόντο, Σάκκαρη και Καλίνινα κράτησαν το σερβίς τους και μοιραία, το σετ κρίθηκε στο tie break. Εκεί, όπου η Ουκρανή έκανε break στον τέταρτο πόντο και προηγήθηκε με 3-1, με την Σάκκαρη να την «μιμείται» και να μειώνει σε 4-3. Ακολούθως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αξιοποίησε στο έπακρο το σερβίς της και αφού προηγήθηκε με 5-4, έκανε δύο διαδοχικά breaks, για να πάρει το σετ με 7-4, μετά από μία ώρα και 17 λεπτά αγώνα.

Μετά από συναρπαστική «μάχη» στην έναρξη του δεύτερου σετ, η Σάκκαρη κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς της Ουκρανής τενίστριας και να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την νίκη. Και κάπου εκεί… τελείωσε η αντίσταση της Καλίνινα, καθώς με νέο break, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε με 3-0. Η συνέχεια, απέκτησε… διαδικαστικό χαρακτήρα με την Σάκκαρη να φθάνει εύκολα στην επικράτηση με 6-0, μετά από μόλις 34 λεπτά αγώνα.

Στις «16» του τουρνουά, η Σάκκαρη θ’ αντιμετωπίσει την νικήτρια του αγώνα, που θα γίνει σήμερα (12/5) το απόγευμα, ανάμεσα στην Λευκορωσίδα, Βικτόρια Αζαρένκα (Νο 24 στον κόσμο) και στην Αιγύπτια, Μαγιάρ Σερίφ (Νο 80).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *