Η δέσμη των έργων αναβάθμισης που εξελίσσονται σε όλες τις εγκαταστάσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης


Στο πρόγραμμα πλήρους αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις στον Status FΜ 107,7 και στον Metropolis 95,5 FM.


Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι: «Εργαζόμαστε καθημερινά, ώστε ο αθλητισμός στη Θεσσαλονίκη, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, να μπει σε νέα εποχή, με το πρόγραμμα αναγέννησης των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι ήδη σε εφαρμογή από το Υπουργείο Αθλητισμού, για να καταστούν σύγχρονες και ασφαλείς. Διαρκής συντήρηση και συνεχής αναβάθμισή τους, που αφορά στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με όσα ανακοινώσαμε τις προάλλες, σε ενίσχυση των Δήμων για τα γήπεδά τους και φυσικά στις εγκαταστάσεις μας στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης. Σε στενότατη συνεργασία με τον πρόεδρο, Κώστα Βιολιτζή, και τη διοίκησή του, διοχετεύουμε τη γενναία αύξηση, κατά 48,87%, της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης (στα 4,6 εκατ. ευρώ, έναντι 3,09 εκατ. ευρώ, αρχής γενομένης από φέτος) σε σειρά έργων που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2025».

Ο Υπουργός υπογράμμισε τα εξής:

Α. Μίκρα
– Στο «Σπίτι της Γυμναστικής “Ιωάννης Μελισσανίδης”»: αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα ετών με την στεγανοποίηση της οροφής (100.000 € ). Το έργο ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2025. Τοποθετήθηκε καινούργιο ταπί για τη ρυθμική γυμναστική (30.000 € ). Εξελίσσεται διαγωνισμός προμήθειας αθλητικού υλικού για σύγχρονα όργανα γυμναστικής (300.000 € ).
– Στο Μίκρα 1, που γίνεται «Σπίτι του Βόλεϊ»: υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την 5ετή χρήση του από τις Εθνικές Ομάδες και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ανδρών και γυναικών, που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες και στα Κύπελλα Ευρώπης. Εγκαθίσταται τάραφλεξ, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, θα ανακαινιστούν τα αποδυτήρια (Άνοιξη 2025) και θα τοποθετηθεί νέα ψευδοροφή (έως τέλους 2025), παρεμβάσεις ύψους 100.000 €
– Στο Μίκρα 2 (μπάσκετ): συμφωνήθηκαν, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, στοχευμένες παρεμβάσεις για την περαιτέρω αναβάθμισή του.
– Στο Μίκρα 3 («Σπίτι του Χάντμπολ»): τοποθετείται νέο τάραφλεξ (50.000 € ), έπειτα από 20 χρόνια.
– Στο (ημιτελές) Μίκρα 4: υπογράφεται με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Προγραμματική Σύμβαση, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, για την  αποπεράτωσή του. Θα αποδοθεί για χρήση στις Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ, στο Βόλεϊ και σε άλλα αθλήματα σάλας.

Β. Κολυμβητήρια (Νεάπολη, Ποσειδώνιο, Εθνικό)
Ολοκληρώθηκε η στεγανοποίηση των κολυμβητικών δεξαμενών και η επιδιόρθωση όλων των σπασμένων πλακιδίων, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια νέων διαδρομών και ανακαινίζονται όλα τα αποδυτήρια (συνολικός προϋπολογισμός 800.000 € )


Γ. Αλεξάνδρειο
Επιτεύχθηκε συμφωνία με την ΚΑΕ Άρης για 9ετή χρήση της σάλας με διακανονισμό των οφειλών της και την από κοινού αναβάθμιση του πιο εμβληματικού κλειστού γυμναστηρίου στη Βόρεια Ελλάδα. Έτσι, έπειτα από την επιδιόρθωση του κλιματισμού (35.000 € ) που έγινε προ μηνών, υπήρξε προμήθεια νέων οργάνων γυμναστικής, εξελίσσεται η ανακαίνιση των αποδυτηρίων φιλοξενούμενων και διαιτητών και τοποθετούνται νέα καρεκλάκια στο πέταλο. Παράλληλα, «τρέχει» ο διαγωνισμός για την προμήθεια στρώματος για άλματα (30.000 € ).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *