Εθνική Γαλλίας: Εκτός αποστολής ο Κιλιάν Εμπαπέ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε τονίσει στο παρελθόν, πως θα ήθελε να αγωνιστεί στην ομάδα της Εθνικής Γαλλίας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα γίνουν στο παρίσι, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν θα συμβεί.


Ο προπονητής της ομάδας, Τιερί Ανρί, ανακοίνωσε την προεπιλογή του για τους Αγώνες και σε αυτή δεν βρίσκεται ο Κιλιάν Εμπαπέ (αναμένεται μέσα στα επόμενα 4ωρα να ανακοινωθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης).

Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα επιλογής μόνο τριών παικτών άνω των 23 ετών, με τον Τιερί Ανρί να επιλέγει δύο και συγκεκριμένα τον Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λιόν και τον Ζαν-Φιλίπ Ματετά της Κρίσταλ Πάλας.

Με δηλώσεις του, ο Ανρί έδειξε συμβιβασμένος με την ιδέα, πως δεν θα έχει τον Κιλιάν Εμπαπέ στη διάθεσή του, αφήνοντας να εννοηθεί πως το… πρόβλημα ήρθε από την πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης.

“Πάντα μπορείς να ελπίζεις, αλλά οφείλω να σας παρουσιάσω μια ρεαλιστική λίστα και όχι να βασίζομαι σε παίκτες που δεν είναι διαθέσιμοι. Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν. Κάναμε κρούσεις σε πολλούς. Πας, ρωτάς και αν σου πουν όχι, φεύγεις. Την τελευταία φορά που δέχτηκε τόσες απορρίψεις ήμουν στο γυμνάσιο”, είπε αρχικά, χαριτολογώντας.


“Δεν είμαι απογοητευμένος, ούτε έκπληκτος. Είναι δικαίωμα των ομάδων να αρνηθούν να διαθέσουν τους παίκτες τους. Αν τους δώσεις αυτή τη δυνατότητα, τα πράγματα περιπλέκονται. Δεν μας απέρριψαν γαλλικές ομάδες, αλλά από το εξωτερικό”, τόνισε.


Η προετοιμασία της Γαλλίας θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου, με τον Ανρί να παίρνει στην αποστολή και τον 18χρονο, Ζαΐρ Εμερί, ο οποίος θα βρίσκεται και στο Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *