Basket League: Τζάμπολ στους τελικούς των «αιωνίων»

Η σειρά των τελικών της Basket League αρχίζει την Τετάρτη (5/6, 21:15, ΕΡΤ3), από το ΟΑΚΑ, με τους δύο «αιώνιους» να κοντράρονται για 21η φορά για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο όντας δύο από τις τρεις κορυφαίες ομάδες της σεζόν σε όλη την Ευρώπη, αφού πριν δέκα ημέρες, στις 26 Μαϊου, στην Uber Arena, του Βερολίνου, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στην Ιστορία του και 13 χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο του (2011) παίρνοντας το στέμμα, στον τελικό, από τη «βασίλισσα» και πολυνίκη της Euroleague, με 11 τίτλους, Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός των τριών τίτλων Euroleague και των τριών διαδοχικών φάιναλ φορ Euroleague κατέλαβε την 3η θέση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου.


Οι προπονητές των δύο «αιωνίων», έκλεψαν την παράσταση πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου την Τρίτη (4/6) με τον Τούρκο τεχνικό να φορά πράσινα γυαλιά και τον Έλληνα προπονητή να φορά κόκκινα. Οι δύο προπονητές φωτογραφήθηκαν γελώντας, πριν από τις «καυτές», όπως αναμένονται «μάχες» των τελικών. Ακολούθησαν συγχαρητήρια… εκατέρωθεν από Αταμάν και Μπαρτζώκα. Ο Εργκίν συνεχάρη την ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Europa Conference League, αλλά και αυτή του μπάσκετ για την 3η θέση στη Euroleague. Από την πλευρά του ο Μπαρτζώκας συνεχάρη την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του 7ου τίτλου Euroleague την Ιστορία της.

«Ο Αταμάν είναι τυχερός που μιλάει τούρκικα, εγώ καταλαβαίνω τα πάντα και πρέπει να μείνω ψύχραιμος» δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. «Αυτό που θα είναι σημαντικό είναι πως θα το διαχειριστούν οι παίκτες,» είπε από την πλευρά του ο Εργκίν Αταμάν.

«Το πλεονέκτημα έδρας είναι σοβαρό μόνο αν τα παιχνίδια φτάσουν στον πέμπτο τελικό,» δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου. «Οφείλουμε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, ίσως ο σημαντικότερος στόχος μας το πρωτάθλημα,» είπε από την πλευρά του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας.

Οι Παπαπέτρου, Καρπάνος και Θεονάς θα διευθύνουν τον 1ο τελικό, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, Τετάρτη (5/6, 21:15, ΕΡΤ3), στο ΟΑΚΑ. Ο δεύτερος τελικός διεξάγεται στο ΣΕΦ, την Παρασκευή (7/6, 21:3), ενώ ο 3ος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (10/6, 21:15) στο ΟΑΚΑ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας 2024 να κρίνεται στις τρεις νίκες (best of five).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *