Θεσσαλονίκη: Η εξόδιος ακολουθία του Βασίλη Καρρά – Έως αργά το βράδυ το λαϊκό προσκύνημα – Κόσμος συρρέει από όλη την Ελλάδα με λεωφορεία και τρένα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εμβληματικού λαϊκού ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, η οποία ξεκίνησε στις 12:35.


Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την παραμονή Χριστουγέννων, σε ηλικία 70 ετών, έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα (26/12) στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω χειροκροτημάτων από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και της ιαχής «Αθάνατος», αλλά και «Σήκω να μας τραγουδήσεις, Βασίλη», και θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα έως το βράδυ, καθώς όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περί τα 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του, που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

 

Η ταφή του σπουδαίου καλλιτέχνη θα γίνει την Τετάρτη στις 12:00 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, τον τόπο που γεννήθηκε και τόσο αγαπούσε, άλλωστε αυτή ήταν και η τελευταία επιθυμία του.

Ο Βασίλης Καρράς -το πραγματικό όνομα του ήταν Βασίλειος Κεσογλίδης- υπήρξε ένας εξαιρετικά επιδραστικός καλλιτέχνης, ερμηνευτής μεγάλων επιτυχιών. Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953 και το 1969, στα δεκαέξι του χρόνια, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Έκανε τεράστιες επιτυχίες στο λαϊκό τραγούδι που υπηρέτησε, με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ ιστορία άφησαν και ντουέτα που έκανε με πολλούς κορυφαίους τραγουδιστές. Παράλληλα ως συνθέτης και στιχουργός έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού. Ως μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του καταγράφηκε ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη» με πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, τους στίχους και μουσική του οποίου είχε αναλάβει ο Μιχάλης Ρακιντζής.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *