Πέθανε η ηθοποιός και πολιτικός Γκλέντα Τζάκσον

Η βραβευμένη με Όσκαρ Βρετανίδα ηθοποιός και πρώην βουλευτής, Γκλέντα Τζάκσον, πέθανε στα 87 της χρόνια έπειτα από «σύντομη ασθένεια», σύμφωνα με ανακοίνωση του ατζέντη της.


Ειδικότερα, ο ατζέντης της ηθοποιού, Λάιονελ Λάρνερ δήλωσε: «Η Γκλέντα Τζάκσον ηθοποιός που έχει δύο φορές κερδίσει βραβείο Όσκαρ και πολιτικός, έφυγε ήσυχα στο σπίτι της στο Μπλάκχιθ του Λονδίνου σήμερα το πρωί, μετά από σύντομη μάχη με ασθένεια, έχοντας την οικογένειά της στο πλευρό της».

Η Γκλέντα Τζάκσον γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 1936 στο Μπίρκενχεντ του Τσέσαϊρ της Αγγλίας. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός τη δεκαετία του 1950 και κέρδισε αναγνώριση για τη δουλειά της τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έλαβε πολλά βραβεία και διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού. Το πρώτο Όσκαρ κέρδισε για τον ρόλο της στην ταινία «Women in Love» (1970) και το δεύτερο για την ταινία «A Touch of Class» (1973).

Το 1992 την υποκριτική για να ασχοληθεί εξ’ ολοκλήρου με την πολιτική. Υπήρξε στέλεχος του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας και βουλευτής της Εκλογικής Περιφέρειας Χάμπστεντ και Χάιγκεϊτ και αργότερα του Χάμπστεντ και Κίλμπερν στο Λονδίνο. Μετά τις αλλαγές των εκλογικών περιφερειών της Βρετανίας το 2010, η εκλογή της ήταν αποτέλεσμα κρίσιμης αναμέτρησης καθώς προηγήθηκε του αντιπάλου της Κρις Φιλπ του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας με οριακή διαφορά 42 ψήφων.


Μετά την αποχώρησή της από την πολιτική το 2015, η Τζάκσον επέστρεψε στην υποκριτική


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *