Ορέστης Τζιόβας: «Το να θυμώνεις με τη σεξουαλικότητα του άλλου σημαίνει ότι έχεις κάποιο πρόβλημα»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Ορέστης Τζιόβας στην εκπομπή «Breakfast@star» το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, όπου μίλησε για τα επαγγελματικά του σχέδια, την πολιτική ορθότητα και την προσωπική του ζωή.


«Ήταν να κάνω ένα τηλεπαιχνίδι που θα γυριζόταν εδώ και θα παρουσιαζόταν στην Κύπρο, αλλά τελικά ναυάγησε. Με ενδιαφέρει η παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού ή βραδινής εκπομπής με συνεντεύξεις. Δεν θα έκανα πρωινό με gossip. Δεν είναι της αισθητικής μου αυτές οι εκπομπές», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, σχετικά με την πολιτική ορθότητα σήμερα, σχολίασε: «Όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους διαφορετικούς με οποιαδήποτε διαφορετικότητα – ό,τι σημαίνει αυτό – οτιδήποτε προστατεύει αυτές τις ομάδες το να προσβάλλονται από διάφορους τίτλους ή από διάφορα σχόλια, ό,τι το politically correct απαγορεύει από αυτά, είναι συν. Αλλά έχει και ένα αρνητικό πρόσημο, το οποίο έχει αρχίσει να… περισσότεροι οι κωμικοί μιλάνε για αυτό, ότι το politically correct τους κάνει να μη μπορούν να πουν τίποτα».

Για την επιλογή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις»: «Το βρίσκω λίγο υποκριτικό. Λες κάποιον χοντρό, το αρνητικό πρόσημο το δίνει η κοινωνία και όχι η λέξη. Ο χοντρός είναι ένα χαρακτηριστικό, όπως ο λεπτός και ο ξανθός. Το αρνητικό πρόσημο έρχεται από την κοινωνία».

Τέλος, για τη διάκριση απέναντι στη διαφορετικότητα είπε χαρακτηριστικά: «Το μίσος προς τη διαφορετικότητα έχει να κάνει με πρόβλημα που έχουμε με τον εαυτό μας. Όποιος είναι καλά με τον εαυτό του, δεν τον ενοχλεί κανένας. Το να του την πέσει ένας άντρας, το να του την πέσει μια γυναίκα, οποιοσδήποτε και να του την πέσει μπορείς να πεις: “Δεν θέλω, δεν ενδιαφέρομαι”. Το να θυμώνεις με την επιλογή του άλλου με τη σεξουαλικότητά του, σημαίνει ότι έχεις κάποιο πρόβλημα και δεν το έχεις λύσει».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *