Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ορθούλας Παπαδάκου για τη μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Ταλαιπωρήθηκα, αλλά δεν μπορεί να με νικήσει»

 

Η Ορθούλα Παπαδάκου μίλησε για την μάχη που δίνει με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, περιέγραψε το πως έμαθε τη διάγνωση και τα πρώτα δύσκολα χρόνια, αλλά τόνισε ότι δεν το βάζει κάτω και δεν θα αφήσει τη νευρολογική νόσο να την νικήσει.


«Η διάγνωση μου έγινε το 2011. Ταλαιπωρήθηκα περίπου δυο μήνες για να δω τι ακριβώς μου συμβαίνει, μπαινοβγαίνοντας στο νοσοκομείο. Όταν πλέον μάθαμε ότι είναι σκλήρυνση κατά πλάκας, ανακουφίστηκα γιατί ήξερα πλέον με τι έχω να κάνω», είπε η Ορθούλα Παπαδάκου σήμερα (15.11.2023) στην εκπομπή Πρωινό ΣουΣου στο OPEN.

«Ευτυχώς βρήκα την γιατρό μου, η οποία είναι καταπληκτική, με έβαλε κατευθείαν σε μια αγωγή, ταλαιπωρήθηκα τα δυο – τρία πρώτα χρόνια και τώρα πιστεύω ότι είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου. Εννοώ και ψυχολογικά και με το θέμα της σκλήρυνση. Έχει προχωρήσει τόσο πολύ πλέον, έχουν βγει πάρα πολλά φάρμακα και αγωγές που πλέον βοηθάνε πάρα πολύ τους ασθενείς», ανέφερε.

«Δεν έχει καμία σχέση με πριν 20 χρόνια. Στην αρχή ήταν δύσκολα γιατί είχα αρκετές φορές κρίσεις, πιο συχνές, μουδιάσματα και πονοκεφάλους. Όπως όμως προχωρούσε και η αγωγή μου και τα χρόνια νομίζω ότι πλέον δεν με επηρεάζει καθόλου», εξομολογήθηκε η πρώην αθλήτρια.

«Θεωρώ ότι δεν μπορεί να με νικήσει, σε καμία περίπτωση. Σε ένα αυτοάνοσο θεωρώ πως η δύναμη βρίσκεται μέσα μας», πρόσθεσε η Ορθούλα Παπαδάκου.


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *