Έφυγε ο θρυλικός «Πόλι» του Ρόκι, Μπαρτ Γιανγκ – Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 83 ετών – Το «αντίο» του Σιλβέστερ Σταλόνε

 

Έχασε την μεγάλη μάχη και έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός, Μπαρτ Γιανγκ.


Ο Γιανγκ έγινε παγκόσμια γνωστός μέσα από τις ταινίες Ρόκι με τον Σιλβέστερ Σταλόνε, όπου έκανε τον ρόλο του Πόλι.

Ο Μπαρτ Γιανγκ άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (18.10.2023) η κόρη του ηθοποιού, Αν Μορέα Σταϊνγκίσερ, στους New York Times, η οποία  πάντως, δεν αποκάλυψε την αιτία του θανάτου του πατέρα της.

Ο Μπαρτ Γιανγκ έκανε το μεγάλο «μπαμ» στο πλευρό του Σιλβέστερ Σταλόνε μέσα από τις ταινίες του θρυλικού πυγμάχου Ρόκι Μπαλμπόα στον ρόλο του Πόλι Πενίνο, αδελφού της αγαπημένης του πρωταγωνιστή του Rocky.

Ο Μπαρτ Γιανγκ μάγεψε στον ρόλο του αψύ και ιδιόρρυθμου χασάπη και χάρη στην ερμηνεία του στο «Rocky» κέρδισε μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου. Αυτή ήταν μία από τις δέκα συνολικά υποψηφιότητες που απέσπασε η πρώτη ταινία «Rocky», που τελικά κέρδισε τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας.


Ο Σιλβέστερ Σταλόνε «αποχαιρέτησε» τον πρώην συμπρωταγωνιστή του στο Ρόκι, αλλά και φίλο με μια συγκινητική ανάρτησή του στο Instagram.


O σταρ του Χόλιγουντ χαρακτήρισε τον Μπαρτ Γιανγκ «αγαπημένο φίλο».

«Ήσουν ένας απίστευτος άντρας και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ σε μένα και στον κόσμο. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στο Instagram ο θρυλικός Ρόκι.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sly Stallone (@officialslystallone)

 

Ο Μπαρτ Γιανγκ υποδύθηκε τον ρόλο του «Πόλι» και στις έξι ταινίες Rocky.


Είχε παίξει και σε άλλες μεγάλες ταινίες του Χόλιγουντ, όπως «Chinatown», «Οι ατσίδες της Νέας Υόρκης», «Κάποτε στην Αμερική», «Convoy», «Mickey blue Eyes».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *