Ford Transit Connect: Νέα PHEV έκδοση 


Τη νέα, plug-in υβριδική έκδοση του Transit Connect, παρουσίοασε η Ford.


Η νέα PHEV έκδοση εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα που αποτελείται από τον Ecoboost βενζινοκινήρα των 1.5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία υψηλής τάσης που αποδίδουν συνολικά 150 ίππους και 350 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου, διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 110 χλμ, με  διαθέσιμα μάλιστα 330 Nm ροπής, μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα.

Το Transit Connect PHEV διαθέτει τρεις επιλογές για την κίνηση, μία πλήρως ηλεκτρική (EV Now), μία αυτόματη (EV Auto) και την τρίτη, (EV Later) για εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας, όταν ο οδηγός κινείται για παράδειγμα στον αυτοκινητόδρομο και θα χρησιμοποιήσει τον ηλεκτροκινητήρα, όταν φτάσει σε αστικό κέντρο. Η φόρτιση γίνεται μέσω του ενσωματωμένου φορτιστή 11 kW και στα ταχυφορτιστή μέγιστης ισχύος 50 kW.

To νέο Transit Connect διατίθεται σε δύο εκδόσεις μεταξονίου, L1 και L2, με διθέσια ή πενταθέσια διάταξη, ανάλογα τις μεταφορικές ανάγκες. Στη διθέσια διάταξη στην έκδοση το διευρυμένο μεταξόνιο, ο όγκος φόρτωσης φτάνει μέχρι και τα 3.7 κυβικά μέτρα, ενώ το μέγιστο βάρος φόρτωσης τα 820 κιλά.

Το εσωτερικό του νέου Transit Connect, μόνο επαγγελματικό όχημα δεν θυμίζει, καθώς διαθέτει όλα τα στοιχεία εξοπλισμού των επιβατικών μοντέλων της Ford, όπως οθόνη αφής 10 ιντσών με πλήρη συνδεσιμότητα, θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, πανοραμικό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και το αμιγώς επαγγελματικό Ford Exit Warning που προειδοποιεί τον οδηγό για επερχόμενα οχήματα ή ποδηλάτες, ώστε να μην ανοίξει την πόρτα του.


Η παραγωγή του νέου Transit Connect, ξεκινάει την άνοιξη του 2024 σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, Trend, Limited και Active ενώ εντός του 2025 θα προστεθούν και τετρακίνητες εκδόσεις και επιβατικές Kombi.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *