«Τούρκος, ψηφίζει Τούρκο»: Το προκλητικό SMS που πρότεινε να ψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη – Σιγή της Κουμουνδούρου

 

Πολιτικη θύελλα έχει ξεσπάσει με επίκεντρο την φημολογούμενη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου και του ψευδομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, στις εκλογές προκειμένου να ψηφιστούν στην Ξάνθη και την Ροδόπη, οι Έλληνες μουσουλμάνοι, υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ αντιστοιχα.


Όπως ανέφερε το Πρώτο Θέμα ένα προκλητικό SMS είχε κατακλύσειτα κινητά μελών της μουσουλμανικής μειονότητας σε Ροδόπη και Ξάνθη, το οποίο ανέφερε:  «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο».

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα το έναυσμα δόθηκε από τον ψευδομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, ο οποίος μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, στις 17 Μαΐου, κάλεσε τους μειονοτικούς «να ψηφίσουν Τούρκο» λανσάροντας το μήνυμα που έφτασε τις επόμενες ημέρες στα τηλέφωνα χιλιάδων ομοθρήσκων του.

Προβολή στα τουρκκικά ΜΜΕ

Δεν ήταν όμως, μόνο αυτή η στήριξη της Τουρκίας και των ΜΜΕ της χώρας στους δυο βουλευτές.

Στις 11 Μαΐου ο Ζεϊμπέκ έκανε δηλώσεις στο Anadolu υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση της «τουρκικής μειονότητας» επιδεινώθηκε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Λίγες ημέρες μετά, το Anadolu και πάλι φιλοξένησε μια άλλη αντικυβερνητική συνέντευξη, που αυτή τη φορά παραχώρησε ο  υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Φερχάτ.


Τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά η κρατική τηλεόραση της γείτονος TRT Ηaber, στο ρεπορτάζ της οποίας όλως τυχαίως εμφανίστηκε το ίδιο δίδυμο: ο Ζεϊμπέκ από το βήμα της Βουλής και ο Φερχάτ να χαιρετάει κόσμο στον δρόμο. Και εδώ κεντρικό πρόσωπο ήταν ο ψευδομουφτής Ξάνθης, που πέρασε το μήνυμα «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο».


Ακολούθησε καταιγισμός γραπτών μηνυμάτων με αποστολέα την ψευδομουφτεία. Το SMS έγραφε: «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο. Την ψήφο μας, που είναι το όπλο μας, δεν τη μοιραζόμαστε με άλλον. Ψηφίζουμε τον αδελφό μας Χουσεΐν Ζεϊμπέκ».

Αντίστοιχα SMS έλαβαν και οι ψηφοφόροι της Ροδόπης για να ψηφίσουν τον Φερχάτ.

Η καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η σιγή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε βόμβα στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ χθες (11.6.2023) και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε τις… κινήσεις του τουρκικού προξενείου για τους βουλευτές του, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Σε ανακοίνωσή του χθες κατηγόρησε τη ΝΔ για επικίνδυνα παιχνίδια.


Βέβαια λίγο μετά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Ακης Σκέρτσος επανήλθε για και έθεσε ευθως στον Αλέξη Τσίπρατο ερώτημα  αν «τώρα που γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δύο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα» θα τους διατηρήσει στις εκλογικές λίστες του κόμματος. Απάντηση όμως, δεν πήρε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *