Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη: Συντριμμένες η γυναίκα του και η κόρη του στην κηδεία του ξανθού

 

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα (6.10.2023) στον Γιάννη Ιωαννίδη συγγενείς, φίλοι, συνοδοιπόροι του μυθικού προπονητή του μπάσκετ, παλαιοί παίκτες του, φίλαθλοι, πολιτικοί, αλλά και απλός κόσμος που έδωσε το παρόν στην κηδεία του ξανθού στο κοιμητήριο της Θέρμης.


Στο κοιμητήριο έγινε η εξόδιος ακολουθία, λίγες ώρες μετά αφότου η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπου μεγαλούργησε με τον αγαπημένο του Άρη.

Η σορός έφτασε στο κοιμητήριο στολισμένη με την σημαία του Άρη.

Τραγικές φιγούρες ήταν η σύζυγός του και η κόρη του, που έκλαιγαν για την απώλεια του πιο αγαπημένου τους προσώπου έφυγε από τη ζωή στα 78 του χρόνια.

Οι παρευρισκόμενοι φωνάζαν «αθάνατος». Παρόντες είναι σύσσωμος ο μπασκετικός Άρης, πολλοί εκπρόσωποι από άλλα τμήματα του συλλόγου, άνθρωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, εκπρόσωποι της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ, ενώ πολλοί έστειλαν τα στεφάνια τους, προς τιμήν του «ξανθού».


Το κλίμα στην κηδεία ήταν βαρύ, με το “παρών” να δίνουν μεταξύ άλλων ο Νίκος Γκάλης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας


«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννιδη, ενός από τους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ που με τις προσπάθειές του, ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα Final Four του Άρη, στα οποία πρωταγωνίστησε σαν προπονητής, ενέγραψε στη γενιά μας, στο dna μας την αγάπη για το μπάσκετ. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, γιατί αυτός, ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αυτή η γενιά, ήταν αυτοί που έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη είπαν και αρκετοί παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες, όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Γιάννης Γιαννούλης, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Ντέιβιντ Ρίβερς και άλλοι.

«Θα σ’ αγαπώ για πάντα» αναφώνησε κλαίγοντας η σύζυγος του Γιάννη Ιωαννίδη την ώρα που σύσσωμος ο αθλητικός και πολιτικός κόσμος της πόλης έλεγε το ύστατο χαίρε σε έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στον αθλητικό χάρτη της χώρας και όχι μόνον.

Για την οικογένεια του Άρη ήταν και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Άγγελος Χαριστέας και Γιάννης Βένος.


Δείτε τα πλάνα από το Thesstoday.gr

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *