Θεσσαλονίκη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – Πάνω από 40 προσαγωγές

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται από το απόγευμα του Σαββάτου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση των ανδρών της ΕΛΑΣ έγινε στη Σχολή Θετικών Επιστημών, οι οποία τελεί υπό κατάληψη αρκετές εβδομάδες, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σε πάνω από 40 προσαγωγές προχώρησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, μετά την έφοδο στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι Αρχές ενημερωθήκαν, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, νωρίτερα άτομα επιχείρησαν να αφαιρέσουν λαμαρίνες από την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση την πλατεία Χημείου ατόμων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους προσαχθέντες. Σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση κάλεσε στις 20:00 στην Καμάρα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής.


Όπως φαίνεται σε βίντεο του thestival.gr, ομάδα ατόμων που βρίσκεται εντός της Σχολής Θετικών Επιστημών, έχει βγει στην είσοδο της ΣΘΕ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ζητώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus.


«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη “μοναδική αλήθεια” τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των Α.Ε.Ι», τόνισε.

Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *