Θεσσαλονίκη: Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές σε σχολική αίθουσα – Έπεσαν σοβάδες την ώρα του μαθήματος πάνω σε θρανία – Βίντεο


Άγιο είχαν οι μαθητές σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Σοβάδες έπεσαν από το ταβάνι σχολικής αίθουσας του 3ου Γυμνασίου – ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από την πτώση των σοβάδων δεν υπήρξε τραυματισμός παιδιών καθώς όπως σημειώνουν από τύχη «απουσίαζαν οι μαθητές που κάθονταν στα συγκεκριμένα θρανία».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο σχολικό συγκρότημα πρόσφατα η Περιφέρεια και ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την μεταφορά εκεί και του Διαπολιτισμικού Λυκείου «αν και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αντιδρούσαν λόγω των προβλημάτων υποδομής».

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας τον περασμένο Αύγουστο ο δήμος Θεσσαλονίκης με συνεργεία προχώρησε σε διαχωρισμό σχολικών αιθουσών με γυψοσανίδες ενώ οι ίδιοι καταδείκνυαν τα προβλήματα τόσο στο κτίριο όσο και στην αυλή.

Η Ομοσπονδία ζητά ενδελεχή έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια –προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης) καθώς και την κατασκευή νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων, αλλά και την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των αυξημένων εκπαιδευτικών απαιτήσεων του 21ου αιώνα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *