Τέμπη – Σταθμάρχης: «Δεν αναγνωρίζω τη φωνή μου» – Η απολογία και το δεύτερο άτομο

Προφυλακιστέος μετά την απολογία του κρίθηκε ο σταθμάρχης, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ενώ η έρευνα των Αρχών για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη συνεχίζεται.


Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε σε ό,τι του ζητήθηκε.

«Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών, δυστυχώς τώρα αρχίζουν όλα», τόνισε ο συνήγορος του σταθμάρχη Στέφανος Παντζαρτζίδης προσθέτοντας πως «ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα, τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Τόνισε επίσης ότι ο σταθμάρχης δεν «έπινε», ούτε δεν «γλένταγε» τη στιγμή της σύγκρουσης, όπως έχει ακουστεί.

Επιπλέον, διέψευσε τα όσα έχουν ακουστεί ότι εγκατέλειψε το πόστο του, επισημαίνοντας ότι «βρισκόταν συνεχώς στο πόστο του και για ένα σατανικό χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών, ήταν επιφορτισμένος με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας».


Σχετικά με το αν τοποθετήθηκε στη θέση του σταθμάρχη με πολιτικό μέσο, απάντησε πως μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας «πήρε τη θέση» και πως δεν υπήρχε λόγος να βάλει πολιτικό μέσο καθώς ήταν ο μόνος που έκανε αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση.


«Δεν αναγνωρίζω τη φωνή μου»

Στην πολύωρη απολογία του ο 59χρονος σταθμάρχης επέμεινε πως δεν έφυγε καμία στιγμή από το πόστο του στο σταθμαρχείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το OPEN, ο ίδιος υποστήριξε πως δεν αναγνωρίζει τη φωνή του στα ηχητικά που έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Ο ρόλος του δεύτερου – Επιθεωρητής ΟΣΕ: «Είχα βάλει 3 σταθμάρχες το μοιραίο βράδυ»

Ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ επικαλείται το φύλλο παρουσιών, σύμφωνα με το οποίο στη νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται τρεις σταθμάρχες. Ο ένας που η βάρδια του τελείωνε στις 11 το βράδυ και άλλοι δύο από τις 10 το βράδυ έως και τις 7 το πρωί. Αλλά σημείωσε ότι ο πιο έμπειρος εκ των δύο δεν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του, ενώ ο απογευματινός σταθμάρχης έφυγε πριν την λήξη της βάρδιας του με αποτέλεσμα ο 59χρονος να μείνει μόνος του.


«Είχαμε σωρεία λαθών λίγες ώρες πριν την μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών τα οποία αν είχαν προβλεφθεί δεν θα μιλούσαμε σήμερα για εθνική τραγωδία. Είχα βάλει 3 σταθμάρχες το μοιραίο βράδυ. Όμως ο ένας έφυγε πριν τη λήξη της βάρδιας του» δήλωσε ο επιθεωρητής στον ΣΚΑΪ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Τέμπη – Σταθμάρχης: «Δεν αναγνωρίζω τη φωνή μου» – Η απολογία και το δεύτερο άτομο”