Τέμπη: Έρχονται νέες ποινικές διώξεις σε βάρος ακόμα τριών ατόμων για το δυστύχημα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστιζε τη ζωή σε 57 άτομα, ενώ άλλα τρία άτομα, εκτός από τον μοιραίο σταθμάρχη Λάρισας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών και όπως φαίνεται σύντομα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι ανακριτικές αρχές ενώπιον των οποίων σταθμάρχες της Λάρισας σε άλλες βάρδιες, εκτός από το μοιραίο βράδυ της Τρίτης, αλλά και άλλοι σιδηροδρομικοί καταθέτουν, θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε νέες ποινικές διώξεις για το τραγικό δυστύχημα, καθώς ήδη υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία γι’ αυτούς.

Παράλληλα, περισσότερο φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος αναμένεται να ρίξουν και οι πραγματογνωμοσύνες που έχουν διαταχθεί από εισαγγελικής πλευράς και διενεργούνται ήδη. Πρόκειται για δύο δικαστικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσουν το αρχικό πόρισμα τους σήμερα στις ανακριτικές αρχές.

Τα τρία νέα πρόσωπα

Στο κάδρο των ευθυνών έχουν μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρία άτομα. Ο πρώτος είναι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που έβαλε τον άπειρο σταθμάρχη στη μοιραία βραδινή βάρδια κατά την οποία έγινε η τραγωδία στα Τέμπη με την σύγκρουση των δύο τρένων.

Ο δεύτερος είναι ο σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας που όφειλε να μείνει στη θέση του έως τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, που έγινε η τραγική σύγκρουση στα Τέμπη.


Ο τρίτος είναι ο κεντρικός υπεύθυνος για τις βάρδιες στα κρίσιμα σιδηροδρομικά πόστα που είναι εκείνος, ο οποίος δίνει τις γενικές κατευθύνσεις, για να μπορούν να διασφαλίζονται η μετακίνηση των επιβατών και η κυκλοφορία των τρένων.


Οι ανακριτικές αρχές στις οποίες καταθέτουν σταθμάρχες της Λάρισας σε άλλες βάρδιες, εκτός από το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, αλλά και άλλοι σιδηροδρομικοί, θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε νέες ποινικές διώξεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εν λόγω τρία άτομα θα είναι τα πρώτα στα οποία θα ασκηθούν οι διώξεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *