Τέμπη: Απίστευτη καταγγελία – «Την ώρα του δυστυχήματος ακούγονταν τραγούδια μέσα από το σταθμαρχείο»

Σοκ προκαλεί καταγγελία από τον δικηγόρο τραυματία στο δυστύχημα στα Τέμπη, για την ώρα μετά την αναχώρηση της μοιραίας αμαξοστοιχίας από τον σταθμό της Λάρισας.


Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Μπαρτζώκης επικαλέστηκε μαρτυρίες κατοίκων που βρίσκονται κοντά στο σταθμαρχείο και σύμφωνα με τις οποίες, από την ώρα που ξεκίνησε το τρένο μέχρι και τη στιγμή του δυστυχήματος, επικρατούσε «εύθυμη ατμόσφαιρα στο κτίριο».

«Μου ήρθε μια πληροφορία από κατοίκους της περιοχής του ΟΣΕ Λάρισας, εκεί που βρίσκεται ο σταθμός. Μου είπαν πως την ώρα του ατυχήματος ακούγονταν τραγούδια και χαρές μέσα από το σταθμαρχείο της Λάρισας. Σαν πάρτι… Αυτό έγινε μετά τις 11 το βράδυ, μετά την αναχώρηση των τρένων. Μόλις έφυγε το τρένο από τη Λάρισα άρχισαν μουσικές», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκης δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Λάζου Παπαζήση, ο οποίος επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι.

Ο δικηγόρος επίσης τόνισε ότι θα ζητήσει από τον ανακριτή να καλέσει όλους όσοι ήταν στο χώρο να δώσουν τη μαρτυρία τους, προκειμένου να διασταυρωθεί η πληροφορία.

Αργότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μπαρτζώκης σημείωσε ότι όσον αφορά στον αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο τρένο, υποστήριξε ότι σύμφωνα με όσα του είπε ο εντολέας του, αλλά και από άλλες πληροφορίες που έχει, οι επιβάτες ήταν περισσότεροι από 350, γύρω στους 400, καθώς στη Λάρισα όταν έφτασε το τρένο στις 11 το βράδυ το γκισέ ήταν κλειστό και όσοι επιβιβάστηκαν δεν είχαν προλάβει να βγάλουν εισιτήριο.


«Θα θέσω αυτά τα στοιχεία στον ανακριτή», τόνισε.


Αναφορικά με τον εντολέα του δήλωσε ότι θα κινηθούν κατά του σταθμάρχη και «για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο».

Όπως εξήγησε προσέθεσε αυτό τον νομικό χαρακτηρισμό γιατί «στην προανακριτική διαδικασία διαπίστωσα ότι ο σταθμάρχης είπε πως δεν γύρισε το κλειδί, το άφησε διαγώνια. Δεν είπε ότι έκανε λάθος ή δεν ήμουν στο χώρο εκείνο. Άρα προέβλεπε ότι ενδεχομένως με το να μην γυρίσει το κλειδί και στην περίπτωση που βρίσκονταν στην ίδια γραμμή δύο τρένα θα υπήρχε πιθανότητα σύγκρουσης, άρα και θανατηφόρου αποτελέσματος και επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Άρα μόνος του έχει αποδεχθεί τον ενδεχόμενο δόλο » υποστήριξε ο κ. Μπαρτζώκης

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 σκέψεις για “Τέμπη: Απίστευτη καταγγελία – «Την ώρα του δυστυχήματος ακούγονταν τραγούδια μέσα από το σταθμαρχείο»”