Πύλος: Απολογούνται οι 9 διακινητές του τραγικού ναυαγίου

 

Σήμερα (20.6.2023) θα οδηγηθούν ενώπιων των δικαστικών αρχών οι 9 άνθρωποι που συνελήφθησαν ως διακινητές μετά το πολύνεκρο ναυάγιο με τους μετανάστες στην Πύλο.


Οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για το ναυάγιο στην Πύλο. Οι διακινητές είχαν είχαν οδηγηθεί στην ανακρίτρια τη Δευτέρα, αλλά πήραν νέα προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

Την ίδια στιγμή έρευνα για το ναυάγιο στην Πύλο γίνονται και στο Πακιστάν και οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει 10 ανθρώπους που φέρονται να εμπλέκονται σε δουλεμπορικό κύκλωμα, στη «σκιά» του ναυαγίου.

Μέχρι στιγμής έχουν αναρυρθεί από την θάλασσα στα ανοιχτά της Πύλου 81 νεκροί.

Στο μεταξύ συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των διασωθέντων για τον απάνθρωπο τρόπο που τους μεταχειρίζονταν οι δουλέμποροι στο μοιραίο σκάφος με τους μετανάστες.


«Κάποιοι από τους διακινητές ζήτησαν νερό από ένα πλοίο που περνούσε. Το πλήρωμα τους πέταξε νερό όμως το πήραν όλο αυτοί (διακινητές) και σε εμάς δεν έδωσαν. Τσακωθήκαμε μεταξύ μας και μετά έδωσαν και σε εμάς νερό. Μας φοβέριζαν συνέχεια και έδιναν να πιούμε βρώμικο νερό ενώ αυτοί έπιναν καθαρό» λέει 24χρονος μετανάστης που διασώθηκε, όπως δημοσιεύει το ertnews.


«Μας έδιναν φαγητό μόνο αν τους δίναμε λεφτά. Μας έβριζαν και μας χτυπούσαν» λέει ένας άλλος, 23χρονος.

«Εγώ πήδηξα στη θάλασσα όμως επειδή δεν ήξερα κολύμπι, καθόμουν ανάσκελα και περίμενα να με σώσουν. Η γυναίκα και τα παιδιά μου πνίγηκαν γιατί βρίσκονταν στην καμπίνα του σκάφους».

«Ήταν περίπου 200 Πακιστανοί και αυτοί ήταν στο ψυγείο του πλοίου. Υπήρχαν Αιγύπτιοι, Αφρικανοί, οικογένειες, παιδιά, γυναίκες που ήταν μέσα στο πλοίο» είπε ο ξάδελφος αγνοούμενου στο BBC.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *