Τα τροχαία πρώτη αιτία θανάτου σε νεαρές ηλικίες –  518 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις αρχές του 2023

Νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στην άσφαλτο λόγω έλλειψης οδικής παιδείας. Κατανάλωση αλκοόλ, χρήση κινητού, παραβίαση του κόκκινου, υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης είναι μερικές από τις αιτίες για τα θανατηφόρα ατυχήματα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.


Μόνο το πρώτο δεκάμηνο, 518 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Ειδικότερα, το τριήμερο από τις 23 έως τις 25 Δεκεμβρίου, σε 95 τροχαία σε όλη τη χώρα – τα περισσότερα στον αστικό ιστό- σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι  -νέοι στην πλειονότητα τους-  και τραυματίστηκαν 119.

Ξημερώνοντας Χριστούγεννα, ακόμη δύο νέα παιδιά, ένας 18χρονος και μια 17χρονη, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στα Βριλήσσια. Ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, χτύπησε αρχικά σε κολόνα, στη συνέχεια σε τοίχο και κόπηκε στα δύο.

Και στη λεωφόρο Σχιστού στο Πέραμα, και πάλι ξημερώνοντας Χριστούγεννα, δύο νέα παιδιά απεγκλωβίστηκαν από το όχημα, με την 22χρονη συνοδηγό να χάνει και τα δύο της πόδια, ενώ ένας 28χρονος οδηγός έχασε το ένα πόδι, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να του σώσουν το δεύτερο.

Το τριήμερο 23 έως 25 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 14.298 έλεγχοι αλκοτέστ σε όλη τη χώρα και διαπιστώθηκαν 380 άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την 1 η αιτία θανάτου για τους νέους 15-29 ετών.   Στατιστικά στοιχεία που σοκάρουν και ταυτόχρονα θυμίζουν την αναγκαιότητα της κυκλοφοριακής παιδείας από τις πολύ μικρές ηλικίες.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *