Στον ανακριτή οι 2 Πακιστανοί που σχεδίαζαν τρομοκρατικό «χτύπημα» στο εστιατόριο στου Ψυρρή

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα, Παρασκευή και συγκεκριμένα το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία επρόκειτο να «χτυπήσει» σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.


Οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς φέρονται να «στρατολογήθηκαν» από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» και να πραγματοποιήσουν το «χτύπημα» στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, με την υπόσχεση αδρής πληρωμής.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), ο οποίος φέρεται να είναι στο Ιράν.

Οι κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν ο ένας στην Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, δεν έχουν ακόμη απευθυνθεί σε δικηγόρο και σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου που θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους με εντολή του δικαστικού λειτουργού. Η διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών ώστε ο συνήγορος που θα διοριστεί να ενημερωθεί για το υλικό της υπόθεσης.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και της αντιτρομοκρατικής με την κωδική ονομασία «Υάκινθος», για άτομα που τυχόν είχαν στρατολογήσει οι δύο συλληφθέντες, ο 27χρονος και ο 29χρονος, προκειμένου να συμμετέχουν στην τελική φάση του σχεδίου τους, ως ομάδα υποστήριξης.


Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές αναμένουν τις απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για τα ευρήματα στους χώρους που διέμεναν οι δυο φερόμενοι ως τρομοκράτες.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *