Στον αέρα δεκάδες ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο – Η απάντηση στις φήμες με την άσκηση «Πέλεκυς»

Άσκηση πολεμικής ετοιμότητας και συναγερμού «Πέλεκυς» της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.


Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνονται δεκάδες ελικόπτερα να πετούν σε σχηματισμούς. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ελικόπτερα Απάτσι, Καϊόβα και Χίουι, τα οποία ανήκουν στην 1η ΤΑΞΑΣ και επιχειρούν από την 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο, μετά τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel στο Στεφανοβίκειο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), στην άσκηση δεν έλαβαν μέρος τα ελικόπτερα που βρίσκονται ανεπτυγμένα σε αποστολές σε όλη την επικράτεια.

Απάντηση σε δημοσιεύματα και φήμες για την κατάσταση των ελικοπτέρων φαίνεται πως θέλει να δώσει το ΓΕΣ με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ανάρτησε το βίντεο με τα ελικόπτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε χαρακτηριστικά: «Όταν πρέπει, όπως πρέπει».


Το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και πληροφορία για διακινδύνευση του στρατοπέδου στο Στεφανοβίκειο και του εξοπλισμού του».


Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *