Στην ανακρίτρια Πειραιά οδηγείται σήμερα ο 18χρονος για την επίθεση με φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικού

Στην ανακρίτρια Πειραιά θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στις 11:00, ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη. Εναντίον του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.


Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 18χρονο είναι ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

O 18χρονος ομολόγησε ενώ πλέον, με τη συμμετοχή του να έχει ταυτοποιηθεί και εργαστηριακά καθώς βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του.

Σημειώνεται πως η έρευνα συνεχίζεται και στο κάδρο μπαίνει και ο μικρότερος αδελφός τους 18χρονου, ο οποίος κλήθηκε για νέα κατάθεση. Μάλιστα, έδωσε γενετικό υλικό ενώ ειδικό κλιμάκιο του πήρε και αποτυπώματα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που τον συνδέουν με τα επεισόδια.

Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να εντοπίσουν τον «καθοδηγητή», τον άνθρωπο που φέρεται να προμήθευσε με πολεμοφόδια τους συμμετέχοντες στην επίθεση, ενώ προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στα ίδια επεισόδια.


Ο «καθοδηγητής» φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών.


Η μητέρα του 18χρονου δέχθηκε στο κινητό της ένα απειλητικό μήνυμα για τη ζωή του 18χρονου κάνοντας λόγο για «δεύτερη κηδεία», «βιασμούς» και «αυτοκτονία».

Παλεύει για τη ζωή του ο 31χρονος

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός, καθώς για έβδομη μέρα παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή.

Σύμφωνα με το MEGA, εκτός από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη, οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *