Πυρκαγιές: Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας, εκκενώνεται και η Οινόη με νέο μήνυμα 112 – Αναζωπύρωση και στη Λακωνία

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση είχαμε πριν από λίγο στην πυρκαγιά που καίει στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. 


Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2:30 σημειώθηκε νέα σοβαρή αναζωπύρωση στο Μελετάκι, ενώ λίγο πριν τις 4 μμ νέα αναζωπύρωση μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας. Ο καπνός είναι πολύς και έντονος ενώ ενισχύθηκαν και οι άνεμοι κάνοντας δυσκολότερη την προσπάθεια κατάσβεσης. Υπάρχουν πολλά πεύκα και κατευθύνεται με την ένταση του ανέμου στην περιοχή Κανδήλι.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην Οινόη να εκκενώσουν άμεσα το χωριό προς τις Ερυθρές, με μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οινόη εκκενώστε τώρα προς Ερυθρές. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Οινόη στη Μάνδρα

Μήνυμα εστάλη νωρίτερα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση προς Οινόη στους κατοίκους των περιοχών Αγίου Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Μάνδρα και Παλαιοχώρι. 


Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών απο το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Λακωνία

Αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο όπου στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη σε διάφορα σημεία. Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα (20/7) σε σχέση με χθες αλλά δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Το πρωί ήρθαν ενισχύσεις από Πειραιά και Κω.

Σοβαρή αναζωπύρωση παρουσίασε και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Λακωνία, κοντά στο εκκλησάκι του Αη Γιαννάκη, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό. Στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά χθες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιοανατοολικοί άνεμοι.

Αυτήν την ώρα, στη φωτιά στη Λακωνία επιχειρούν 4 αεροπλάνα, 1 ελικόπτερο, 52 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής. Υπενθυμίζεται ότι η μάχη έχει συμπληρώσει 24 και πλέον ώρες στα σημεία μεταξύ των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *