Προσγειώθηκε στην Αθήνα πτήση με 90 Έλληνες από το Ισραήλ – «Ακούγαμε σειρήνες και μπαίναμε στα καταφύγια»

Συνεχίζονται οι πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, ενώ 90 ακόμα Έλληνες επαναπατρίστηκαν σήμερα το πρωί, φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση που διοργάνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Όλα ήταν οργανωμένα εκεί. Μας περίμεναν και μας πέρασαν από τον έλεγχο. Όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα» ανέφερε ένας Έλληνας που ζει μόνιμα στην Ιερουσαλήμ, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, δίχως να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Στο αεροδρόμιο συγγενείς περίμεναν με αγωνία. «Περιμένω τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Είναι δύσκολη η κατάσταση» είπε μια γυναίκα εμφανώς συγκινημένη.

«Επιτέλους φθάσαμε. Ήταν πολύ δύσκολες οι ώρες» δήλωσε στην ΕΡΤ ένας από τους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης. «Μένουμε το Τελ Αβίβ όπου δεν κινδυνεύσαμε τόσο» είπε και περιέγραψε την καθημερινότητα που είχαν από το περασμένο Σάββατο όταν εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς. «Ακούγαμε σειρήνες και μπαίναμε στα καταφύγια», σημείωσε.


«Είναι μεγάλη τραγωδία. Φύγαμε μαζί με τα παιδιά μου για να είμαστε πιο ασφαλείς» δήλωσε άλλος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *