Πανελλήνιες 2023 – ΕΠΑΛ: Τα θέματα που «έπεσαν» στο μάθημα των Νέων Ελληνικών

«Πρεμιέρα» έκαναν σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.


Τα κείμενα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές στα «Νέα Ελληνικά» ήταν ένα για τα οφέλη του εθελοντισμού και ένα ποίημα του Μπρεχτ.

Ειδικότερα, τα θέματα περιελάμβαναν δύο κείμενα, αρχικά ένα διασκευασμένο απόσπασμα από ψηφιακό αποθετήριο ακαδημαϊκών εργασιών, με τίτλο «Τα οφέλη του εθελοντισμού» και ένα Εισαγωγικό Σημείωμα Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ποιήματα, Αθήνα 1992 με τίτλο «Καταφύγια για τη νύχτα».

Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένας νέος μέσα από την εθελοντική εργασία πραγματεύεται το πρώτο κείμενο στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των δραστηριοτήτων, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα κείμενο σχετικά με τις μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού στους νέους.


Στο λογοτεχνικό κομμάτι της εξέτασης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις βάσει του ποιήματος «Καταφύγια για τη νύχτα» του Μπέρτολντ Μπρεχτ.


Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η σημερινή πρώτη ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα.

Δείτε τα θέματα που «έπεσαν» στο μάθημα «Νέα Ελληνικά» για τα ΕΠΑΛ:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Το πρόγραμμα για τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ

Πέμπτη 1/6/2023: Νέα Ελληνικά


Σάββατο 3/6/2023: Μαθηματικά (Άλγεβρα)

Τετάρτη 7/6/2023: Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

Παρασκευή 9/6/2023: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης

Σάββατο 10/6/2023: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών

Τρίτη 13/6/2023: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές

Πέμπτη 15/6/2023: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα

Παρασκευή 16/6/2023: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *