Όλη τη νύχτα θα παραμείνουν οι αγρότες στο Σύνταγμα

Όλη τη νύχτα θα παραμείνουν στο Σύνταγμα οι αγρότες ενώ γύρω στις 11 με 12 το πρωί θα αρχίσει η αποχώρηση του κομβόι των τρακτέρ συντεταγμένα.


Νωρίτερα οι αγρότες κατέκλυσαν το Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους, ζητώντας από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα στήριξης. Με συνθήματα και πανό για την επαγγελματική τους επιβίωση, αλλά και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για το σύνολο της κοινωνίας, οι αγρότες πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι αγρότες θα παραμείνουν στο Σύνταγμα έως αύριο το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αποχωρούν τμηματικά και συντεταγμένα, όπως ήταν και η προσέλευσή τους στην Αθήνα.

Το μέλλον των μπλόκων

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Μαρούδας, στα μπλόκα θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Είτε θα γίνουν αποκλεισμοί δρόμων είτε θα υπάρχουν άλλες μορφές κινητοποίησης. Είναι η δυναμική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η απάντηση που έδωσαν οι αγρότες με τη μαζική τους κάθοδο στην πρωτεύουσα, ελπίζουν να έχει παρθεί το μήνυμα και να δοθούν ουσιαστικές λύσεις.

Οι αγρότες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θέλουν κατά κύριο λόγο αφορολόγητο πετρέλαιο. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, γιατί όπως χαρακτηριστικά λένε είναι δίκαιος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *