Νύχτα αγωνίας για τα πύρινα μέτωπα σε Μάνδρα και Λουτράκι

Από την ώρα που έπεσε το σκοτάδι και τα εναέρια μέσα κατάσβεσης σταμάτησαν να επιχειρούν οι προσπάθειες των επίγειων μέσων συνεχίζονται σε μια άνιση προς το παρόν μάχη να ελεγχθούν τα τεράστια μέτωπα σε Μάνδρα και Λουτράκι τα οποία εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτα.


Στη Μάνδρα οι φλόγες απειλούν οικισμούς και περιουσίες, με τους κατοίκους να εκκενώνουν την περιοχή. Το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί στον οικισμό Αγία Σωτήρα όπου καίει πυκνό δάσος. Το σημείο είναι δύσκολο, ενώ έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Είχε νωρίτερα δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Νεα Ζωή, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Πουρνάρια καθώς η πύρινη λαίλαπα κινήθηκε από το μεσημέρι προς τα δυτικά.

Λίγο πιο μακριά, ένα μεγάλο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 11 χλμ και φθάνει στον Λουτρόπυργο, δυτικά της Ελευσίνας, ορατό από το Καραούλι της Μάνδρας, το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή. Πρόκειται για ακόμα ένα δύσκολο σημείο, στο οποίο δεν μπορούν να φθάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Έτσι, η φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο καίει ανεξέλεγχτη και οδεύει προς ακόμα έναν οικισμό.

Λουτράκι

Στον οικισμό Πανοράματος επικεντρώνονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής όπου η κατάσβεση θα συνεχιστεί καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας. 


Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων στρέφεται και προς την περιοχή Γλυκιά Ζωή, ενώ έχει σταλεί μήνυμα μέσω του 112 για την συγκεκριμένη περιοχή σε όσους πολίτες που βρίσκονται εκεί για να εκκενώσουν τον οικισμό.


Στα διυλιστήρια της Motor Oil που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση έχει κρατηθεί το μέτωπο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε ασφαλή απόσταση και η προσπάθεια όλο το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί εκεί και να μην δημιουργήσει πρόβλημα στις κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *