O υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αποκλειστικά στο Oknews.gr – Μιλάει για το ΕΣΥ, τις ευρωεκλογές και τον Κυριάκο Βελόπουλο

Αποτελεί τον μακροβιότερο υπουργό ανάπτυξης από την μεταπολίτευση ως σήμερα. Επί 17 χρόνια ο ελληνικός λαός τον εκλέγει βουλευτή δείχνοντας του την εμπιστοσύνη και την αγάπη του. Πέρασε από υπουργικούς θώκους επί των ημερών τριών διαφορετικών πρωθυπουργών (Παπαδήμος, Σαμαράς, Μητσοτάκης). Απ όποιο πόστο κι αν πέρασε άφησε πίσω του σπουδαίο έργο.


Στην ανατολή του 2024 ο Κυριάκος Μητσοτάκης του παρέδωσε τα κλειδιά του υπουργείου Υγείας και από την πρώτη στιγμή σήκωσε τα μανίκια και ξεκίνησε μια αληθινή επανάσταση που έχει ως στόχο την αναδόμηση του πολύπαθου ΕΣΥ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βέβαια, δεν χρειάζεται συστάσεις. Τα έργα και οι ημέρες του μιλάνε από μόνα τους. Αυτά είναι τα διαπιστευτήριά του που τον έφεραν ως εδώ. Αυτά είναι τα καλά χαρτιά του.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης άνοιξε τα χαρτιά του στο Oknews.gr και μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη για όλους και για όλα. Για το τεράστιο έργο της αναγέννησης του ΕΣΥ, για την μάχη των ευρωεκλογών, αλλά και για τα παράξενα σημεία των καιρών που βιώνουμε αυτό το διάστημα, όπως τον ξυλοδαρμό βουλευτού από βουλευτή μέσα στο Κοινοβούλιο, την καπήλευση της πίστης και του πατριωτικού συναισθήματος, την προτροπή πολιτκών να μην γίνονται δεκτοί σε εκκλησίες βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλ ζευγάρια. Μα μίλησε και για την εικόνα της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τα πάντα με εκείνον τον μοναδικό καίριο, αληθινό και καυστικό του τρόπο.

«Χτίζουμε το καινούργιο ΕΣΥ, το οποίο αν δεν άλλαζε θα καταστρεφόταν»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε πρώτα απ΄ όλα για του… οίκου του και αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο της αναδόμησης του ΕΣΥ και στάθηκε και στο πρωτοποριακό μέτρο για τα απογευματινά χειρουργεία.


«Αυτή τη στιγμή χτίζουμε το καινούργιο ΕΣΥ. Το ΕΣΥ όπως σχεδιάστηκε στη 10ετία του ΄80 αν δεν αλλάξει θα καταστραφεί. Για ποιο λόγο;  Διότι ήταν άλλο το περιβάλλον του ανταγωνισμού τόσο με την ιδιωτική υγεία, όσο και με τις άλλες χώρες τη 10ετία του ΄80 και άλλο είναι σήμερα. Τη δεκαετία του ΄80 τα ιδιωτικά νοσοκομεία ήταν λίγα και ήταν προνόμιο να είσαι γιατρός του ΕΣΥ και όχι τόσο μεγάλο να είσαι στον ιδιωτικό τομέα.


Σήμερα είναι ανάποδο. Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι τεράστιοι, τα κίνητρα για την ιδιωτική υγεία είναι τεράστια. Τα κίνητρα για να πάει ένας γιατρός, ένας νοσηλευτής σε άλλη χώρα της ΕΕ είναι τεράστια. Άρα το ΕΣΥ ανταγωνίζεται από αδύναμη θέση. Τι κάνουμε λοιπόν; Προσπαθούμε με τις μεταρρυθμίσεις. Είπατε για τα απογευματινά χειρουργεία. Δεν έχουμε κάνει μόνο τα απογευματινά χειρουργεία.

Νομοθετήσαμε και εφαρμόζουμε τα απογευματινά χειρουργεία, που είναι στο δεύτερό τους μήνα και πάνε πάρα πολύ γρήγορα.Έχουμε προχωρήσει την θεσμοθέτηση του ιδιωτικού έργου των γιατρών του ΕΣΥ και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ψηφίσει και την θεσμοθέτηση του έργου των ιδιωτών μέσα στο ΕΣΥ.Άρα τι κάνουμε; Σχεδιάζουμε μια πολύ μεγαλύτερη όσμωση, μια πολύ μεγαλύτερη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θα είναι πια, δυο παράλληλα συστήματα που ποτέ μεταξύ τους δεν συναντιούνται, αλλά θα είναι δυο συστήματα, που μπορούν, όταν αυτό χρειάζεται να συνεργάζονται για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Και βεβαίως γίνονται όλες οι προσλήψεις μέσα στο 2024.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ετήσιου στόχου προσλήψεων από την πρώτη μέρα του ΕΣΥ και προχωράμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και ήδη είμαστε και στη μεγαλύτερη κτιριακή, αλλά και μηχανολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΕΣΥ. Έχουμε 90 από τα 125 νοσοκομεία υπό ανακαίνιση και 156 από τα 418 Κέντρα Υγείας υπό ανακαίνιση και περίπου 90 εκατ. ευρώ αγορά για τον τεχνολογικό εξοπλισμό για τα νοσοκομεία της χώρας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της χώρας», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.


«Αν σε κατηγορούν πάει να πει ότι κάτι πας να αλλάξεις»

Παρά την τεράστια επανάσταση ακούει πολλά από τους πολιτικούς αντιπάλους. Αυτό όμως, δεν τον πτοεί καθόλου.

«Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί έχοντας πια μια εμπειρία στην πολιτική ξέρω ότι αν δεν σε κατηγορούν δεν κάνεις τίποτα. Είναι νόμος στην πολιτική. Αν δεν κάνεις τίποτα δεν θα σε κατηγορήσει κανένας. Αν σε κατηγορούν πάει να πει ότι κάποια νερά ανακατεύεις, κάτι πας να αλλάξεις.

Άρα είναι λογικό να με κατηγορούν, αλλά θα σας πως και το ανάποδο… Για το μέγεθος του εύρους των μεταρρυθμίσεων, βλέπετε καμιά πραγματικά συγκλονιστική αντίδραση; Έχουν βγει κάποιοι συνδικαλιστές και έχουν κάνει μια μέρα απεργία στην οποία απήργησε το 0,3% , δηλαδή κανένας. Κάνανε μια μέρα πορεία και από κάτω ήταν 30 άνθρωποι.

Δηλαδή που είναι αυτή η μεγάλη αντίδραση του ΕΣΥ; Πουθενά απολύτως. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μπορεί να μην λένε “μπράβο στον Άδωνι” γιατί αυτό δεν είναι και πολύ καλό, θα φοβούνται, αλλά στην πραγματικότητα δεν αντιδρούν κι όλας και αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις. Άρα το ΕΣΥ αλλάζει με τη συναίνεση των ανθρώπων του ΕΣΥ.

Νομίζω ότι σε ένα χρόνο από σήμερα όταν όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν πια πραγματικά εφαρμοστεί και τις έχει δει ο κόσμος στην πράξη θα αρχίσει να υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο, γιατί ο κόσμος θα βρει υπηρεσίες που σήμερα δεν μπορεί να βρει στο ΕΣΥ.Όταν με το καλό λήξει η θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας θα ήθελα να πω στον κόσμο ότι θέλω να τους δώσω την ευκαιρία να έχουν ένα καλύτερο ΕΣΥ», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Μεγάλος υποκριτής ο Βελόπουλος»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για τις απαράδεκτες εικόνες των επιθέσεων πιστών σε πιστούς σε εκκλησίες και πολιτικούς και κόμματα όπως οι Κυριάκος Βελόπουλος ή το κόμμα Νίκη να παροτρύνουν τον κόσμο να έχει τέτοιες συμπεριφορές. Εκεί άρχισε τα απαντωτά καρφιά κατά του Κυριάκου Βελόπουλου τον οποίο χαρακτήρισε «υποκριτή» εξηγώντας το γιατί: «Κατ΄αρχάς προς τον κύριο Βελόπουλο και τα όσα λέει για τις εκκλησίες την άγια Μεγάλη Εβδομάδα, αξίζει να αναφέρουμε την ρήση του κυρίου ημών Ιησού Χριστού “Ουαί υμίν οι Φαρισαίοι υποκριταί”. Είναι μεγάλος υποκριτής και χαίρομαι γιατί του απάντησε η εκκλησία διά του Ιγνατίου του Δημητριάδος με πολύ αυστηρό τρόπο», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν καταλαβαίνει την χριστιανική πίστη, την πουλάει»

Και συνέχισε ακάθεκτος: «Αυτό που είπε ο κύριος Βελόπουλος στη Βουλή να μη πάμε στην εκκλησία οι βουλευτές που έχουμε ψηφίσει το νόμο (σ.σ.: εννοεί για τα ομόφυλα ζευγάρια) είναι βλάσφημο και αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τη χριστιανική θρησκεία. Δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει την χριστιανική θρησκεία. Την πουλάει.

Ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία αγάπης. Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η σπουδαιότερη στιγμή κατ΄ έτος του Χριστιανισμού. Η εκκλησία ανοίγει τις θύρες και λέει “όσοι πιστοί προσέλθετε”. Και έρχεται ένας βουλευτής και πρόεδρος κόμματος και λέει “εσείς να μην πάτε”. Ποιος είναι ο Βελόπουλος; Ο Αρχιεπίσκοπος είναι; Ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου; Κάποιου είδους επίσκοπος; Τι ακριβώς είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος; Ένας βουλευτής του Κοινοβουλίου είναι όπως είμαστε όλοι εμείς. Και το παίζει πορτιέρης στην εκκλησία και δεν ντρέπεται; Αυτό που έκανε ο Βελόπουλος εκτός από μεγάλο πολιτικό φάουλ, που προφανώς είναι, είναι και πολύ αντιχριστιανικό».

«Ντυνόταν για να πάει στη παρουσίαση των υποψηφίων της ΝΔ και τον έκοψαν»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αναφορά και σε όσα είχε πει προ καιρού σχετικά με το από που πηγάζει το μένος του Κυριάκου Βελόπουλου με την ΝΔ, αποκαλύπτοντας ότι για όλα φταίει το γεγονός ότι το 2014 ο τότε πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς τον είχε “κόψει” την τελευταία στιγμή από το ευρωψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Το 2014 ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε συμφωνήσει να κατέβει ως ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, κατ΄ αυτόν και μάλλον λέει και την αλήθεια να κατέβει με τη ΝΔ. Την τελευταία στιγμή το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όταν ήταν να γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων των τότε υποψηφίων ευρωβουλευτών στο ξενοδοχείο Κάραβελ, αποφάσισαν να τον κόψουν.

Μάλιστα εμένα πήραν τηλέφωνο από το κόμμα και μου ζήτησαν λόγω της παλαιάς μου γνωριμίας να τον πάρω τηλέφωνο και να του πω “ξέρεις Κυριάκο μην πας στο Κάραβελ – ντυνόταν για να πάει – διότι δεν μπορείς να ανακοινωθείς για έναν, δυο, πέντε λόγους. Έγινε έξαλλος φυσικά και από τότε βρίζει την Νέα Δημοκρατία. Αν δεν τον είχαν κόψει θα είχε κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία. Μιλάμε για ένα θέμα μιας ώρας πριν», αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας.

«Είναι απλώς ψεύτης»

Ερωτώμενος για το γεγονός ότι κάποιοι καπηλεύονται την χριστιανική πίστη και το πατριωτικό συναίσθημα του κόσμου ο Άδωνις Γεωργιάδης έβαλε στο τραπέζι τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο μέσα στη Βουλή και στηλίτευσε τη αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου

«Αυτά είναι γνωστά. Ακούστε όμως, το χειρότερο απ όλα. Γίνεται αυτό το φοβερό επεισόδιο στη Βουλή με τον ξυλοδαρμό του κυρίου Γραμμένου από τον κύριο Φλώρο. Τι αποδεικνύεται; Ξαφνικά του ήρθε να τον χτυπήσει; Δεν τον δικαιολογώ να μην παρεξηγηθώ διότι εγώ είμαι κατά της βίας εις πάσα περίπτωση και δικαίως τιμωρήθηκε και δικαίως συνελήφθη και δικαίως θα του επιβληθούν κυρώσεις . Αν πάμε να δούμε τι έγινε αποδεικνύεται ότι ο άλλος εξύβρισε την οικογένειά του και δη την μητέρα του. Θέλω είμαι πολύ ειλικρινής. Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε ο καθένας από μας αν του έβριζαν την μητέρα. Εγώ αν μου έβριζαν χυδαία τη μητέρα μου – την έχω χάσει εδώ και 30 χρόνια και την σέβομαι τη μνήμη της –  δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Το θεωρώ πολύ βαρύ. Ίσως την πιο βαριά ύβρι.

Περίμενα ο Κυριάκος Βελόπουλος να είναι αυστηρός με τον βουλευτή. Να πει “έλα δω κύριε Γραμμένα, περαστικά που σε χτύπησε ο άλλος, αλλά αν έχεις βρίσει τη μάνα του, δεν έχεις θέση στην Ελληνική Λύση”. Αυτό θα ήταν ένα δείγμα μεγάλης θεσμικής προστασίας του ιερού προσώπου που λέγεται μάνα.Ο Βελόπουλος τι έκανε; Υποκριτικά έσπευσε να προστατεύσει τον βουλευτή του, διότι δεν ήθελε να έχει έναν βουλευτή που έχει κάνει αυτό το πράγμα και παρά το ότι έχουμε ένορκη κατάθεση στη Δικαιοσύνη ότι μπροστά σε έναν άλλο άνθρωπο τον κύριο Βαλτογιάννη, ένα άλλο Βουλευτή, κάνει ότι δεν το βλέπει.

Το να υβρίζεται η μάνα του οποιουδήποτε ανθρώπου είναι απαράδεκτο. Και μην μου πουλάει πατριωτισμό και οικογένεια και θρησκεία, κάποιος που δεν το  καταλαβαίνει αυτό. Γιατί είναι απλώς ψεύτης».

«Στις ευρωεκλογές δεν κρίνεται η κυβέρνηση, αλλά κρίνεται η πολιτική σταθερότητα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για τις επικείμενες ευρωκλογές και τον πήχη που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ΝΔ, λέγοντας ότι πήχης φέτος είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019 (33,12%) και για το γεγονός ότι ίσως ο κόσμος να μην πάει να ψηφίσει, διότι δεν θεωρεί σημαντικές αυτές τις κάλπες. Ο υπουργός υγείας όμως, στάθηκε και σε κάτι άλλο. Στο διακύβευμα των ευρωεκλογών που είναι η πολιτική σταθερότητα.

«Πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά στις ευρωεκλογές. Ασφαλώς υπάρχει κόσμος δυσαρεστημένος και κόσμος που δεν συμφωνεί με όλες μας τις επιλογές κι αυτό είναι σεβαστό. Όμως αποκλείεται ο ελληνικός λαός να μην βλέπει ότι η Ελλάδα παραμένει μια χώρα πολιτικής σταθερότητας μέσα σε μια Ευρώπη αστάθειας, ότι η οικονομία μας πηγαίνει καλά, ότι ο τουρισμός πηγαίνει καλά, οι εξαγωγές πηγαίνουν καλά, η ανεργία πέφτει και μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο παρατεταμένης κρίσης η Ελλάδα γενικώς τα τελευταία 5 χρόνια έχει μπει σε έναν δρόμο. Μπορεί στις 9 Ιουνίου να μην κρίνεται η κυβέρνηση, διότι κυβέρνηση στις 10 Ιουνίου θα έχουμε, αλλά σίγουρα διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα. Και καλή οικονομία χωρίς πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει.

Φαντάζεστε να υπάρχει ένα καλο αποτέλεσμα από τις 9 Ιουνίου; Από την επόμενη μέρα όλη η αντιπολίτευση θα ζητάει εκλογές, θα είναι κάθε μέρα στους δρόμους, θα κάνουν απεργίες. Αυτό κρίνεται στις 9 Ιουνίου και πιστεύω ότι τελικά ο ελληνικός λαός θα επιλέξει τη σταθερότητα και τη συνέχεια αυτού του έργου που κάνουμε. Και λέω με τα όποια λάθη, δεν λέω ότι τα κάνουμε όλα τέλεια. Έχουμε κάνει και πολλά λάθη. Αλλά αν μας κρίνετε δίκαια δεν θα πείτε ότι καθόμαστε. Προσπαθούμε», είπε ο υπουργός.

«Κάνει την μια γκάφα μετά την άλλη ο κ. Κασσελάκης»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και την εικόνα της αντιπολίτευσης μιλώντας με καυστικό τρόπο για τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη

«Δεν είναι  αντιπολίτευση την οποία αξίζει ο ελληνικός λαός. Ο μεν κύριος Κασσελάκης κάνει τη μια γκάφα πίσω από την άλλη. Αυτά που είπε για το ΕΣΥ π.χ. είναι σχεδόν κωμωδία. Ανασκεύσαμε μετά, αλλά τα έκανε χειρότερα απ’ αυτό που είπε. Τα έκανε θάλασσα».

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει χάσει τον ειρμό του – Λέει άλλα τη Δευτέρα, άλλα την Τρίτη και άλλα την Τετάρτη»

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη τόνισε ότι λέει συνέχεια άλλα.

«Ο κύριος Ανδρουλάκης, νομίζω πια έχει χάσει τον ειρμό του. Άλλα λέει τη Δευτέρα, άλλα την Τρίτη, αλλά την Τετάρτη σε σοβαρά θέματα όπως τα Πανεπιστήμια«, ανέφερε ο υπουργός.

«Ο κ. Βελόπουλος πουλάει ακόμα και τις μάνες των άλλων για μια ψήφο»

Στη συνέχεια… περιέλαβε ξανά τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Ο κύριος Βελόπουλος είπαμε προηγουμένως σε τι κατάσταση είναι, είναι έτοιμος να πουλήσει τα πάντα για να πάρει μια ψήφο. Ακόμα και τις μάνες των άλλων ανθρώπων. Και οι υπόλοιποι είναι αυτοί οι γνωστοί. Δεν υπάρχει μια αντιπολίτευση που να έχει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση και αυτό είναι οξύμωρο γιατί στις δημοκρατίες υπάρχει ένα κυβερνητικό κόμμα και ένα κόμμα που τουλάχιστον θα μπορούσε να είναι κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν βλέπω κάποιο κόμμα που θα μπορούσε να είναι πραγματικά κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός θα το κρίνει, προς Θεού, αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό, αλλά δεν βλέπω κάποιος από αυτούς να μπορεί να κυβερνήσει».

«Έλληνας Τραμπ ο Κασσελάκης, ο οποίος ήταν Νεοδημοκράτης υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Για το φαινόμενο Κασσελάκη που εμφανίστηκε από το πουθενά και ανέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παλαιότερα άρθρα που έγραφε σε εφημερίδες δεν είχα καμία σχέση με τις πολιτικές θέσεις της αριστεράς και δη του κόμματός του, ο υπουργός Υγείας είπε:

«Ο κύριος Κασσελάκης είναι ο Έλληνας Τραμπ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο Τραμπ ήταν υποστηρικτής των Δημοκρατικών και της Χίλαρι Κλίντον, είδε κενό στη ηγεσία των ρεπουμπλικανών και έγινε πρόεδρος με τους ρεπουμπλικάνους.

Αυτός ήταν νεοδημοκράτης υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, είδε κενό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι δεν έχει σχέση με την αριστερά. Αυτά που λέει δεν είναι αριστερά. Δεν το λέω με κακία αυτό, Ίσα, ίσα που μας εξυπηρετεί. Είναι υπέρ του ΝΑΤΟ, υπέρ του Ισραήλ, υπέρ της διεθνής οικονομίας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση».

«Είναι άσχετος με τα ελληνικά θέματα»

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε τις βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Είναι θλιβερό ότι ένας άνθρωπος χωρίς κανένα πολιτικό βάρος, άσχετος από τα ελληνικά θέματα, πραγματικά άσχετος, θα πάρει ένα υψηλό ποσοστό, γιατί θα το πάρει. Έχει επικοινωνιακό ταλέντο. Εγώ δεν τον υποτιμώ γιατί έχει ταλέντο επικοινωνιακό. Υποτιμώ όμως, την  πολιτική του συγκρότηση και την πολιτική του γνώμη γιατί αυτά που λέει  δεν βγάζουν νόημα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτός πολιτικής

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για τον Άδωνι Γεωργιάδη εκτός πολιτικής. Για το πως περνάει τον ελεύθερο χρόνο του, για τη οικογένειά του, αλλά και το πνευματικό του παιδί και φάρο εκμάθησης των αρχαίων Ελληνικών την Ελληνική Αγωγή, που πριν λίγες μέρες γιόρτασε τα 30 χρόνια της ζωής της σε μια λαμπερή εκδήλωση στην οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε και την παρουσίαση του βιβλίου του Απλά Μαθήματα Ιστορίας, το οποίο μάλιστα ξεπούλησε.

Το βιβλίο του που εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί

«Το βιβλίο εξαντλήθηκε. Στην εκδήλωση είχαμε πάρα πολύ κόσμο. Περίπου 2.500 άτομα. Ήταν μια φανταστική βραδιά. Είχαμε 9 καθηγητές πανεπιστημίου από το εξωτερικό. Από το Κέιμπριτζ, από την Οξφόρδη, από την Ρώμη, από την Ισπανία, οι οποίοι μίλησαν για το πόσο σπουδαίο είναι να μαθαίνεις αρχαία ελληνικά σήμερα, το πόσο σπουδαίος είναι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και μίλησα κι εγώ για το βιβλίο μου.

Επανακυκλοφορεί από το eshop της Ελληνικής Αγωγής που μπορεί ο κόσμος να το παραγγείλει διαδικτυακά. Τηλεφωνικά στο 210 5221314 και να το στείλουμε από την Ελληνική Αγωγή με έναν κούριερ σπίτι του. Το βιβλίο αυτό βάζει με τη σειρά όλα τα ιστορικά γεγονότα από την προϊστορία μέχρι το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου«, είπε ο υπουργός.

Για το αν μένει ελεύθερος χρόνος για τον Άδωνι Γεωργιάδη;

«Πάντα μπορείς να βρεις ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου αν το θέλεις. Γενικά δουλεύω πολύ και μ’ αρέσει η δουλειά. Μ΄ αρέσει η δουλειά που κάνω. Και όσοι κάνουν μια δουλειά που τους αρέσει δίνονται σ’ αυτήν. Θεωρώ πολύ μεγάλη μου τιμή πραγματικά πρώτον ο ελληνικός λαός με εμπιστεύεται 17 συναπτά έτη. Με εκλέγει βουλευτή. Δεν είναι ένα και δυο. Είναι πολλά χρόνια τα 17. Και που επί τόσα χρόνια, τόσοι διαφορετικοί πρωθυπουργοί με εμπιστεύονται να με συμπεριλαμβάνουν στο υπουργικό τους συμβούλιο. Είναι μεγάλη τιμή όλα αυτά.

Και ως υπουργός ανάπτυξης ήμουν ο μακροβιότερος. Εχω το ρεκόρ από την μεταπολίτευση. Είναι μεγάλη τιμή να κάνεις αυτή τη δουλειά και να υπηρετείς τον ελληνικό λαό».

«Δεν θα μου πει ο Βελόπουλος αν θα πάω εκκλησία»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ξέχασε να στείλει και τις ευχές του προς όλους για το Πάσχα και να πει ότι ο κόσμος πρέπει να πάει στις εκκλησίες αυτές τις ημέρες κατάνυξης και εκεί έριξε άλλο ένα καρφί προς τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Πάω εκκλησία. Ήμουν παπαδάκι μικρός. Δεν περιμένω από τον Κυριάκο Βελόπουλο να μου πει αν θα πάω».

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και η σημασία της εκλογής του Φρέντι Μπελέρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε κλείνοντας να υπενθυμίσει στον κόσμο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, που περιλαμβάνει και τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη που κρατάει φυλακισμένο η κυβέρνηση Ράμα.

Ο υπουργός Υγείας έκανε ειδική μνεία στον Φρέντι Μπελέρη.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο. Δεν μπορείς ποιον να πρωτοδιαλέξεις από τους υποψηφίους, αλλά ειδικά η υποψηφιότητα Μπελέρη αξίζει να προσεχθεί. Τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου πρέπει να αναδειχθούν. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους πρέπει να αναδειχθεί. Είναι μεγάλη ευκαιρία να δώσουμε φωνή στους Έλληνες της Βορειου Ηπείρου μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διά του Φρέντι Μπελέρη», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *