«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Εισαγγελική έρευνα για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και τους συγγενείς του

Ποινική έρευνα για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ξεκινά η Εισαγγελία με βάση τα στοιχεία της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και των συγγενών του.


Ειδικότερα, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αφού μελέτησε τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, έκρινε ότι υπάρχουν σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία που χρίζουν περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης. Η έρευνα αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας με πρώτο υλικό προς εξέταση το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της ,επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η εντολή του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών είναι να αναζητηθεί αν προκύπτει η διάπραξη των δύο αδικημάτων που τίθενται υπό το εισαγγελικό μικροσκόπιο καθώς και αυτού που αφορά συνέργεια στην νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Με βάση την εισαγγελική εντολή, υπό έρευνα τίθενται όχι μόνο ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας, αλλά και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. Έτσι η πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει από το Τμήμα προστασίας περιουσιακών Δικαιωμάτων, υπό την εισαγγελική επίβλεψη, θα είναι να ζητηθούν στοιχεία για τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, αλλά και από συγκεκριμένες στοιχηματικές εταιρίες.


Στα στοιχεία που συνέλλεξε η Αρχή για το Ξέπλυμα , φαίνεται να προκύπτει σημαντική εκροή χρηματικών με αποτέλεσμα η εικόνα των επίμαχων λογαριασμών για τα δύο τελευταία έτη να εμφανίζει καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ και αναλήψεις από τις οποίες 600 χιλιάδες ευρώ να κατευθύνονται σε εταιρίες ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών .


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *