Μητσοτάκης: Συνάντηση με Ομπάμα στην Αθήνα -“Οι κοινές μας αξίες αντηχούν λίγο περισσότερο εδώ στη γενέτειρα της Δημοκρατίας”

Συνάντηση είχαν πριν από λίγη ώρα στην Αθήνα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 


“Μια αληθινή χαρά να μιλήσω με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Οι κοινές μας αξίες, που αντηχούν ίσως λίγο περισσότερο εδώ, τη γενέτειρα της δημοκρατίας, ήταν το κοινό νήμα στη συζήτησή μας σχετικά με τις πολύ πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η κοινωνία και η νεολαία μας. Ανυπομονώ να τον καλωσορίσω ξανά σύντομα”, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνάντηση.

Στο συνέδριο για την Ψυχική Υγεία στο “Σταύρος Νιάρχος”

Στις 17:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε συζήτηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «SNF Nostos Conference» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί θα συνομιλήσει επί σκηνής με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Νιάρχος έχει υποστηρίξει τόσο την κατασκευή του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα στο Σικάγο, όσο και την υλοποίηση του προγράμματος «Obama Foundation Leaders».

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία διεθνή επίσκεψή του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του το 2016, οπότε είχε εκφωνήσει από το βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια ομιλία – ορόσημο για το ιδεώδες της Δημοκρατίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *