Μητσοτάκης: “Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί τον τόπο με σταθερά και τολμηρά βήματα προς ένα πιο αισιόδοξο μέλλον”

Την Κοζάνη επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση με τον περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιο, Γιώργο Κασαπίδη.


Στον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρχικά στα γενέθλια της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως είναι η παράταξη «που αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές και οδηγεί τον τόπο με σταθερά και τολμηρά βήματα προς ένα μέλλον πιο αισιόδοξο. Η παράταξη που ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις, να ξεπερνάει δυσκολίες, να κάνει πάντα ειλικρινή αυτοκριτική, να γίνεται καλύτερη, να βελτιώνεται, να διευρύνεται και να συντονίζεται πάντα με τα αιτήματα των καιρών, έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον».

Ανέφερε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Γιώργο Κασαπίδη για περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας και επεσήμανε πως η πολιτική στήριξη στις περιφέρειες δίνεται και για να τονιστεί «η πολύ μεγάλη σημασία η οποία αποδίδεται στα πρόσωπα και στις ομάδες των περιφερειακών ηγεσιών», κάτι που προκύπτει αν αναλογιστεί κανείς «τις μεγάλες προκλήσεις αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας».

Στάθηκε επίσης ειδικότερα στο γεγονός ότι η Δυτική Μακεδονία είναι «μία περιφέρεια πρωταγωνίστρια στην πράσινη μετάβαση, με αξιοποίηση των σημαντικών πόρων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που αυτή η κυβέρνηση μπόρεσε και εξασφάλισε. Μία περιφέρεια η οποία θα μπορέσει να παίξει κυρίαρχο ρόλο στις νέες μορφές παραγωγής ενέργειας, από τις ανανεώσιμες πηγές μέχρι το υδρογόνο. Μία περιφέρεια η οποία θα μπορέσει να προσελκύσει και πάλι σημαντικές επενδύσεις στη μεταποίηση, αξιοποιώντας τον καθοριστικό της ρόλο, τον κρίσιμό της ρόλο στο σταυροδρόμι πολλών δικτύων. Μία περιφέρεια η οποία, όμως, θα μπορέσει να παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών παιδείας και υγείας για τους κατοίκους της».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη και του συνδυασμού του συντονίζονται και οι δικές μας κεντρικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Και γι’ αυτό θα επιμείνω πάρα πολύ και θα ζητήσω από όλα τα στελέχη μας, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να δώσουμε αυτό τον αγώνα μαζί, συντονισμένα, να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες αναπόφευκτα προκύπτουν πάντα».


Και ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας: «Πάμε, λοιπόν, δυνατά από την πρώτη Κυριακή να εκλέξουμε τον Γιώργο περιφερειάρχη».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *