Λέσβος: Εντοπίστηκε νεκρός ένας ναυτικός του φορτηγού πλοίου – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους 12

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό αγνοούμενων ναυτικών ανοιχτά της Λέσβου μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες και 14 άτομα πλήρωμα.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, νεκρός εντοπίστηκε ένας ναυτικός που επέβαινε στο φορτηγό πλοίο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό η σορός μεταφέρεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 12 ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή εντόπισε και περισυνέλεξε σώο το μεσημέρι έναν αγνοούμενο ναυτικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρία, ενώ μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.


Το χρονικό του ναυαγίου

To RAPTOR δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί, στην θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου


Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου “mayday, mayday” σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Στο σημείο του ναυαγίου βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού, ενώ στις έρευνες συνδράμει και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *